Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε εύκολα της Εσπανιόλ (2-0) και πλέον περιμένει την Μπαρτσελόνα στην κορυφή του βαθμολογικού… ρετιρέ. Καθάρισαν οι Γάλλοι για την Βασίλισσα (Βαράν στο 37′ και Μπενζεμά στο 79′)

Στο πρώτο ημίχρονο η Εσπανιόλ έβαλε σε σκέψη τη Ρεάλ. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ψηλά με τους γηπεδούχους να ψάχνουν λύσεις κυρίως από τα αριστερά με τον Βινίσιους. Οι «μερένχες» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως να σημαίνει αυτό ότι η Εσπανιόλ δεν προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα ή να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά από τον Κουρτουά.

Στο 27ο λεπτό μάλιστα ο γκολκίπερ της Ρεάλ χρειάστηκε να επέμβει σε κεφαλιά του Γκρανέρο. Οι γηπεδούχοι προς το τέλος του ημιχρόνου ανέβασαν ρυθμό, αρχικά στο 36′ απείλησαν με ένα καλό σουτ του Βαλβέρδε, ενώ στο 37ο λεπτό άνοιξαν λογαριασμό με όμορφο πλασέ του Βαράν προς την εστία του Ντιέγο Λόπεθ.

Στην επανάληψη οι «μερένχες» διατήρησαν την κατοχή, όμως όσο το σκορ ήταν 1-0, τα πάντα μπορούσαν να συμβούν. Στο 53ο λεπτό ο Μπενζεμά δεν κατάφερε να «κλειδώσει» το παιχνίδι με τον Λόπεθ να δηλώνει «παρών». Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν τις στιγμές τους με την άμυνα της Ρεάλ να αντιδρά σωστά.

Στο 70ο λεπτό οι «μερένχες» έφτασαν πάλι κοντά στο 2-0, με τον Μπενζεμά να αστοχεί στο ύψος του πέναλτι, έπειτα από ωραία πάσα του Βινίσιους Τζούνιορ. Ωστόσο, στην τρίτη και φαρμακερή ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον Γάλλο επιθετικό, εκείνος «τελείωσε» το ματς με ασίστ του Βαλβέρδε. Η Ρεάλ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, αφού ο Φερλάντ Μεντί αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.