Καρδιοχτύπησε η Βαλένθια όταν βρέθηκε μόλις στο 20′ πίσω στο σκορ με δύο τέρματα από την Λεβάντε, ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε την ανατροπή και πήρε την νίκη από το τοπικό ντέρμπι.

Όλα δεξιά πηγαίνουν τώρα τελευταία στην Βαλένθια που με 4 νίκες στα 5 τελευταία παιχνίδια έφτασε τους 26 βαθμούς, όσους έχει και η 4η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Παρότι η Λεβάντε βρέθηκε να προηγείται από νωρίς με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Ρότζερ (11’, 20’), εντούτοις κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από το τοπικό ντέρμπι. Ο Ρότζερ με αυτογκόλ έκανε το 2-1 με ένα ιδιότυπο χατ-τρικ (45’), ενώ ο Γκαμεϊρό μέσα σε ένα δίλεπτο (57’ – 59’) έφερε το σκορ στο 2-3. Η αποβολή του Φαλκόν τελείωσε τους γηπεδούχους, που δέχθηκαν και τέταρτο γκολ (88’) από τον Φεράν Τόρες για το τελικό 2-4.

Λίγο νωρίτερα, η Γρανάδα επέστρεψε στις επιτυχίες, αφού με ένα ξέσπασμα στην επανάληψη επικράτησε με 3-0 της Αλαβές. Τρία γκολ από τους Φερνάντεθ (48’), Σολδάδο (58’) και Ερέρα (77’) έφεραν την μεγάλη νίκη στους Ανδαλουσιανούς, που με 24 πόντους αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς στην μάχη της παραμονής.

ΛΕΒΑΝΤΕ: Αϊτόρ Φερνάντεθ, Κόκε (78’ Περέιρα), Μιραμόν, Κλερκ, Φαλκόν, Καμπάνια, Ροσίνα (70’ Βούκσεβιτς), Ραντόγια, Μπάρντι, Μοράλες (71΄Μαγιοράλ), Μαρτί

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Σίλεσεν (27′ Ντομενέκ), Γκαράι, Κόστα, Βας, Γκάμπριελ, Παρέχο, Σολέρ, Κοκλέν (83’ Ντιακαμπί), Τόρες, Γκαμεϊρό (79’ Μάξι Γκόμες), Ροδρίγο