Τέλος στο αήττητο σερί της Γιουβέντους έβαλε η Λάτσιο, σε ένα φοβερό από πλευράς θεάματος παιχνίδι που είχε ανατροπή στο σκορ, χαμένο πέναλτι, κόκκινη και πολλές φάσεις. Η «μπιανκονέρι» προηγήθηκαν με τον Ρονάλντο, αλλά οι «Λατσιάλοι» απάντησαν Φελίπε, Σάβιτς και Καϊσέδο.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι νίκησε για πρώτη φορά τον Μαουρίτσιο Σαρί στις μεταξύ τους συναντήσεις, με τη Λάτσιο να σπάσει μία αρνητικότατη παράδοση απέναντι στους πρωταθλητές.

Στο 10ο λεπτό ο Στρακόσια έσωσε μετά από γύρισμα του Ντιμπάλα ενώ στο 15’ ο Μπερναρντέσκι αστόχησε από ιδανικό σημείο και στο 25’ οι Ντιμπάλα, Μπεντανκούρ και Κριστιάνο συνδυάστηκαν όμορφα με τον Πορτογάλο να πλασάρει εξ επαφής για το 0-1.

Στο 35’ μετά από σέντρα του Λατσάρι, ο Ιμόμπιλε αστόχησε μέσα από την περιοχή, ενώ στο 43’ ο Φελίπε έσωσε στη γραμμή μετά από κεφαλιά του Ρονάλντο. Και στο 45+1’ ο Αλμπέρτο σέντραρε από αριστερά και ο Φελίπε με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στο 66ο λεπτό ο Στρακόσια είπε όχι σε σουτ του Ντιμπάλα ενώ στην κόντρα ο Σέζνι σταμάτησε τον Ιμόμπιλε και στο 69’ η Γιουβέντους έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Κουαδράδο. Στο 74’ ο Αλμπέρτο έβγαλε κάθετα και ο Σάβιτς κατέβασε ιδανικά και  με πλασέ έκανε το 2-1 ενώ στο 77’ η Λάτσιο κέρδισε κει πέναλτι αλλά ο Σέζνι έβγαλε την εκτέλεση του Ιμόμπιλε. Στο 85ο λεπτό ο Στρακόσια βγήκε άσχημα μετά από σέντρα του Πιάνιτς αλλά ο Λούλιτς πρόλαβε τον Τσαν αλλά στο 90+4′ η Λάτσιο βγήκε με τρεις παίκτες στην κόντρα και ο Καϊσέδο από κοντά πλάσαρε για το 3-1.

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Στρακόσια, Λουίς Φελίπε, Ατσέρμπι, Ράντου, Λατσάρι, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (90′ Καϊσέδο), Λέιβα, Λουίς Αλμπέρτο (75′ Παρόλο), Λούλιτς, Κορέα, Ιμόμπιλε.

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Μπεντανκούρ (40′ Εμρέ Τσαν), Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι (71′ Ντανίλο), Ντιμπάλα (79′ Ιγουαΐν), Ρονάλντο.