Με συνοπτικές διαδικασίες και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τροπαιούχο της «Χρυσής Μπάλας», Λέο Μέσι (σημείωσε χατ-τρικ), η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 5-2 της Μαγιόρκα, σε μια από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις.

Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 5-2, με δύο πανέμορφα γκολ του Μέσι που είχε χατ-τρικ στο ματς και ένα… ποίημα του Σουάρες, σε μια φάση που δεν βγαίνει ούτε στο PlayStation και έστειλαν μηνύματα ενόψει clasico.

Το πάρτι ξεκίνησε από νωρίς, αφού μόλις στο 7ο λεπτό, ο Τερ Στέγκεν με μια μεγάλη μπαλιά έβγαλε φάτσα με τον Ρέινα τον Γκριζμάν και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα, ανέλαβε ο Μέσι που με ένα απίστευτο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο παράθυρο του πορτιέρε της Μαγιόρκα, σηκώνοντας στο πόδι το «Νόου Καμπ».

Σε μια από τις λιγοστές φάσεις που έβγαλε η Μαγιόρκα κατάφερε να μειώσει με τον Μπούντιμιρ, αλλά αυτό μάλλον «ξύπνησε» ακόμα περισσότερο τους «μπλαουγκράνα», αφού στο 41ο λεπτό ο Μέσι και πάλι με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έδωσε προβάδισμα με 3-1 στην ομάδα του. Ωστόσο, οι γκολάρες του Αργεντινού επισκιάστηκαν από ένα απίστευτο τέρμα του Σουάρες. Μετά από εξαιρετική ανάπτυξη των Καταλανών, η μπάλα έφτασε στον Ουρουγουανό, ο οποίος με… τακουνιά κρέμασε τον Ρέινα για το 4-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Παρά το επιθετικό κρεσέντο της Μπαρτσελόνα, η Μαγιόρκα έφτασε και σε δεύτερο τέρμα στο 65ο λεπτό, όταν ο Μπούντιμιρ, εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Τερ Στέγκεν και μείωσε σε 4-2, ενώ στο 86’ ο Μέσι ολοκλήρωσε το χατ-τρικ γράφοντας το τελικό 5-2.

Μάλιστα αυτό ήταν το τέταρτο φετινό χατ-τρικ του Αργεντινού, στη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην καριέρα του, πίσω από το 2012, όταν είχε κλείσει την χρονιά με έξι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Φίρπο, Λενγκλέ, Σέρχι Ρομπέρτο, Ντε Γιονγκ (64’ Βιδάλ), Μπούσκετς, Ράκιτιτς (72’ Αλενιά), Σουάρες, Μέσι, Γκριεζμάν (86’ Τσαρλς Πέρεθ)

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Ρέινα, Σάστρε, Βαλιέντ, Γκάμεθ, Ράιγιο, Σεβίγια (59’ Ερνάντεθ), Ντάνι Ροντρίγκεθ, Φεμπάς, Μπαμπά (70’ Σενιέ), Κούμπο, Μπούντιμιρ (86’ Αμπντόν)

https://www.youtube.com/watch?v=9tUTaEgfRp0