Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε τηλεφωνικά στην τηλεοπτική εκπομπή του OPEN “Total Football” και μίλησε για το θέμα του γηπέδου, το μέλλον του στην ΚΑΕ και την Εθνική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Γιαννακόπουλος:

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα του “τριφυλλιού”:

“Είναι στενάχωρο να μην είναι ο Παναθηναϊκός στην κορυφή, να μην αγωνίζεται για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και ο μόνος τρόπος είναι το γήπεδο του Βοτανικού και το PAO Alive”.

Για το θέμα του γηπέδου:

Επίσης σε ότι αφορά τους κύριους Μπακογιάννη και Πατούλη η στάση τους δεν έχει αλλάξει για το θέμα του γηπέδου. Κάποιες κυβερνητικές υποσχέσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ωστόσο είμαστε σε καλό δρόμο γιατί τα θέματα αυτά είναι θέματα που λύνονται. Έχουν λυθεί τα νομικά ζητήματα, προχωράμε με τις τράπεζες, κλπ και μέσα στις γιορτές θα έχουμε ανακοινώσεις. Δεν με φοβίζει κάτι, όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι πολύ θετικοί να γίνει το έργο. Έχει να κερδίσει όλη η Αθήνα, ο αθλητισμός, όλος ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να πάει στραβά. Όλοι οι Παναθηναϊκοί να είναι κοντά μας για να γίνει πιο εύκολο το έργο μας”.

Για το PAO Alive:

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την ανταπόκριση του κόσμου με δεδομένο δε ότι τα “μεγάλα πορτοφόλια” δεν έχουν ακόμα συνεισφέρει. Έχουμε με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε συνεχείς δράσεις για το PAO Aive και οι οποίες θα έχουν και συνέχεια”.

Για το αν θα αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα:

“Ο κ. Αλαφούζος έχει δείξει πως δεν έχει διάθεση να συνεχίσει και όταν οι προϋποθέσεις καλυφθούν θα μπορέσουμε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να γίνει η μεταβίβαση”.

Για το αν όντως σκέφτεται να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό:

“Έχω βάλει ένα όριο μέχρι το καλοκαίρι και πιστεύω πως όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν θετική στάση, όλα θα πάνε καλά. Ωστόσο, η αποχώρησή μου σε περίπτωση που δεν γίνουν αυτά που έχω αναφέρει ξανά, είναι ειλημμένη”.

Για το ποιος προβλέπει να είναι ο φετινός πρωταθλητής στο ποδόσφαιρο:

“Η μπάλα είναι στρογγυλή, είναι ισόβαθμες δύο ομάδες, θα είναι θέμα στιγμής”.

Για το κλίμα στο ντέρμπι:

“Ο Ολυμπιακός διάλεξε τον δικό του δρόμο και πάντα έκανε το ίδιο. Πάντα ο Παναθηναϊκός όταν έχανε παραδεχόταν την ήττα του και έψαχνε εσωτερικά τι έφταιγε. Για εμάς δεν ήταν πρωτόγνωρο γιατί πάντα ο κόσμος του Παναθηναϊκού φροντίζει για το ωραίο κλίμα στο ΟΑΚΑ. Το κλίμα στο ντέρμπι, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Έχει παίξει και η Ευρωλίγκα με τους κανονισμούς που έχει. Ούτως ή άλλως το “πράσινο πλέγμα” ήταν πάντα ακίνδυνο, δεν δημιουργούσε προβλήματα, ακόμα και αν υπάρχουν εξαιρέσεις”.

Για το ότι δεν έχει καταφέρει επί προεδρίας του να κερδίσει Final Four:

“Υπήρξαν κάποιες χρονιές που μπορέσαμε να είμαστε στις ομάδες με πλεονέκτημα έδρας, χάσαμε πρόκριση για ένα σουτ. Ήμασταν άτυχοι αλλά νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο και θέλουμε να πάμε καλά, να φτάσουμε ψηλά και ενδεχομένως να σηκώσουμε και την κούπα”.

Για το αν θα γίνουν προσθήκες στην ομάδα:

“Σίγουρα είναι ιδιαίτερη χρονιά η φετινή, όπως έχω ξαναπεί αν δεν προχωρήσουν τα θέματα του γηπέδου εγώ θα αποχωρήσω. Ωστόσο για φέτος, αν ζητήσει κάτι ο κόουτς είμαστε διατεθειμένοι να ενισχύσουμε την ομάδα”.

Για το πως είναι το φετινό πρωτάθλημα χωρίς τον Ολυμπιακό:

“Είναι πιο ήρεμο το πρωτάθλημα, εμένα μου αρέσει η εικόνα του. Βλέπουμε περισσότερες οικογένειες να έρχονται στο γήπεδο και κυρίως οι παίκτες να είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές”.

Για το πως νιώθει μετά από τόσα χρόνια πρόεδρος της ομάδας:

“Να σε βλέπει τόσος κόσμος, να σε επιβραβεύει, να τους έχεις κάνει να χαμογελάσουν με την αγαπημένη τους ομάδα, αυτό σου δίνει ευχαρίστηση και δύναμη για να συνεχίζεις”.

Για την είδηση ότι ο Ρικ Πιτίνο ίσως προτείνει στον Βασίλη Σπανούλη να επιστρέψει στην Εθνική:

“Ο Σπανούλης είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές, όχι μόνο στο μπάσκετ, είναι παίκτης κόσμημα και μακάρι να είναι στην Εθνική, μόνο να κερδισμένο θα είναι το μπάσκετ”.

Για τον Ερασιτέχνη:

“Προσπαθούμε σκληρά να αλλάξουμε τον Ερασιτέχνη, να σταθεί πάνω σε πιο επαγγελματικά πρότυπα όπως είναι η ΚΑΕ. Ευτχώς έχουμε πολλά στελέχη που κάνουν καλά τη δουλειά τους, που αγαπάνε τη δουλειά του και αλλάζουν την εικόνα του Ερασιτέχνη καθημερινά. Τα τμήματά μας παντού πάνε καλύτερα και ευελπιστούμε να είμαστε ξανά πρωταθλητές σε όλα τα αθλήματα”.