Η Γουέστ Χαμ έβαλε δύσκολα στην Άρσεναλ, όμως ένα δεκάλεπτο στην επανάληψη ήταν αρκετό για τους “κανονιέρηδες” ώστε να φτάσουν στην ανατροπή και να πανηγυρίσουν τη νίκη με 3-1, για την 16η αγωνιστική της Premier League.

Οι Λονδρέζοι ήταν στην χειρότερη δυνατή κατάσταση και έδειχναν να μην μπορούν να βγάλουν αντίδραση ούτε μετά την αλλαγή προπονητή. Οι εμφανίσεις συνέχιζαν να είναι κακές και οι αντίπαλοι έβρισκαν την ευκαιρία για μία μεγάλη νίκη.

Το ίδιο πήγαν να κάνουν και τα “σφυριά” όταν απείλησαν αρχικά με τον Φορνάλς τον οποίο σταμάτησε ο Λένο. Ο Γερμανός τερματοφύλακας δεν κατάφερε να αντιδράσει το ίδιο σωστά και λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Ογκμπόνα μετά από φάση διαρκείας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν την εμφάνισή τους στο πρώτο ημίχρονο και έδειχναν ανίκανοι να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδειξαν να είναι ανώτεροι και έψαχναν την φάση που θα “σφράγιζε” μία μεγάλη νίκη που θα τους έδινε “ανάσα” στην βαθμολογία. Αυτή δεν ήρθε ποτέ, από την άλλη όμως ήρθε το γκολ της ισοφάρισης με τον Μαρτινέλι να πιάνει εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ για το 1-1.

Αυτό το σημείο φάνηκε να είναι και το πιο κομβικό για την αναμέτρηση, καθώς ήταν σαν “ξυπνητήρι” για την Άρσεναλ. Οι παίκτες του Λιούμπεργκ έβγαλαν αντίδραση και έφτασαν στην ολική ανατροπή με τον Πεπέ να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ για το 1-2. Το τελειωτικό χτύπημα στην ομάδα του Πελεγκρίνι ήρθε από τον Ομπαμεγιάνγκ που έγραψε το τελικό 1-3.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Λιούμπεργκ στον πάγκο των “κανονιέρηδων” που του δίνει λίγες ημέρες ζωής ακόμα, καθώς βρισκόταν ήδη υπό αμφισβήτηση.