Παρότι παρέταξε πειραματική ενδεκάδα στο Meazza, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 1-2 την Ιντερ και επί της ουσίας δώρισε την πρόκριση στους «16» στην Ντόρτμουντ που νίκησε την Σλάβια Πράγας (2-1). Έσπασε το ρεκόρ του Πίτερ Οφορίκουε ο Φατί, με τον Αφρικανό να γίνεται ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League!

Την ομάδα του να απειλεί και να κάνει φάσεις είδαν στο πρώτο κομμάτι του αγώνα οι 72.000 θεατές που βρέθηκαν στο Meazza. Λουκάκου και Μπριράγκι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Νέτο, ενώ για την Μπάρτσα ο Κάρλες Πέρεθ προειδοποίησε πριν τελικά σκοράρει στο 23′. Ο νεαρός επιθετικός μετά την μπαλιά του Γκριεζμάν και την επαφή του Βιδάλ πλάσαρε στην απέναντι γωνία για το 0-1 το οποίο παρέμεινε και μετά τη φάση του 33′ όταν ολομόναχος ο Λενγκλέ πλάσαρε άουτ. Στο 36′ ο εξαιρετικός σε όλο το ματς, Λαουτάρο Μαρτίνες, ανάγκασε τον Νέτο σε δύσκολη επέμβαση και στο 43′ έγινε το 1-1 για την ομάδα του Κόντε με μακρινό σουτ του Λουκάκου που κόντραρε.

Στην επανάληψη ο allenatore των γηπεδούχων επέλεξε να πάει συντηρητικά και να χτυπήσει το ματς προς το τέλος, ενώ ο Βαλβέρδε πέρασε μετά το 60′ στον αγώνα Σουάρες και Ντε Γιονγκ. Στο 57′ ο Χαντάνοβιτς έβαλε stop στον Γκριεζμάν και στο 61′ ο Λουκάκου έχασε απίθανη ευκαιρία μόνος με τον Νέτο. Στο 72′ ο Λαουτάρο έκανε τρομερή ατομική ενέργεια και αριστερό σουτ μόλις έξω και στο 85′ ο Βαλβέρδε είδε… όνειρο. Πέρασε στο ματς τον 17χρονο μεσοεπιθετικό, Ανσού Φατί, ο οποίος ένα λεπτό μετά με σουτ εκτός περιοχής έγραψε το τελικό 1-2 και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Πρόωρο… χριστουγεννιάτικο δώρο η Ντόρτμουντ!

Αν και δεν έπιασε τρελή απόδοση, η Μπορούσια πήρε το δώρο της Μπαρτσελόνα και θα είναι τον Φεβρουάριο στα νοκ-άουτ μετά το 2-1 επί της Σλάβια. Η ομάδα του Λούσιεν Φαβρ άνοιξε το σκορ στο 10′ με πλασέ του Σάντσο σε κενό τέρμα μετά την ασίστ του Ρόις, όμως στο 43′ με σουτ από κοντά ο Σούτσεκ ισοφάρισε για τους Τσέχους. Η BvB ευτύχησε να πάρει προβάδισμα νωρίς στο δεύτερο μέρος με το αριστερό του Μπραντ μέσα από την περιοχή και κράτησε την πολύτιμη νίκη παρότι από το 77′ έπαιζε με δέκα εξαιτίας της αποβολής του Γιούλιαν Βάιγκλ.

Τα αποτελέσματα

Ιντερ – Μπαρτσελόνα 1-2
(43′ Λουκάκου – 23′ Κάρλες Πέρεθ, 86′ Ανσού Φατί)

Ντόρτμουντ – Σλάβια Πράγας 2-1
(10′ Σάντσο, 61′ Μπραντ – 43′ Σούτσεκ)

Τελική βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 14 (9-4)
2. Ντόρτμουντ 10 (8-8)
3. Ιντερ 7 (10-9)
4. Σλάβια Πράγας 2 (4-10)