Ασταμάτητη η γυναικεία ομάδα βόλεϋ του Παναθηναϊκού, η οποία στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό γήπεδο του Αγίου Θωμά, επικράτησε με 3-0 σετ του Πορφύρα, σε μια αναμέτρηση στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Volleyleague.

Για μία ακόμα αγωνιστική τα «φίνα κορίτσια» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς τους και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο βόλεϋ έφτασαν στη νίκη χωρίς βαθμολογικές απώλειες.

Άνοιξε το ροτέισιον ο Κυριάκος Καμπερίδης που χρησιμοποίησε για αρκετή ώρα τις Κωνσταντέλου, Κελεσίδη και Διώτη, ενώ ξεκούρασε τις Οικονομίδου και Καλαντάτζε. Κορυφαία για τον Παναθηναϊκό η Μόνικα Πότοκαρ.
Ο αγώνας

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού δεν είχαν όρεξη για αστεία και αυτό φάνηκε από το πρώτο σετ. Με το «πράσινο» μπλοκ να λειτουργεί άψογα το «τριφύλλι» πήρε από πολύ νωρίς μία διαφορά (5-2), την οποία και διατήρησε μέχρι τα μέσα του σετ. Στη συνέχεια οι παίκτριες του Κυριάκου Καμπερίδη ανέβασαν στροφές και αφού έφτασαν στο 15-11 και το 20-15, κατέκτησαν το πρώτο σετ με 25-17.

Το δεύτερο σετ είχε διαφορετική εικόνα, με τον Πορφύρα να βελτιώνει την επίθεσή του και να παίρνει το προβάδισμα με 5-6. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε την κατάσταση να ξεφύγει περεταίρω και με την Κοσμά «αιχμή του δόρατος» οι γηπεδούχου ξαναπήραν το προβάδισμα με 11-8. Από εκείνο το σημείο και έπειτα τα κορίτσια του «τριφυλλιού» δεν κοίταξαν πίσω στο σκορ. Με τις Κελεσίδη και Κωνσταντέλου να δίνουν λύσεις το σκορ πήγε στο 17-12, ο Πορφύρας απάντησε και μείωσε σε 22-21, όμως ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και το δεύτερο σετ με 25-22.

Μαζί στο σκορ πήγαιναν οι δύο ομάδες και στην αρχή του τρίτου σετ (5-5), όμως με την Πότοκαρ να αναλαμβάνει δράση το «τριφύλλι» ξέφυγε και πάλι με 11-8. Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τους γηπεδούχους να βάζουν «το νερό στο αυλάκι» παίρνοντας το προβάδισμα με 16-11 και να φτάνουν στην κατάκτηση και του τρίτου σετ λίγη ώρα αργότερα με σκορ 25-22.

Τα σετ: 25-17, 25-22, 25-22