Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την προετοιμασία του, τη νέα σεζόν, τις διακοπές και φυσικά για το Λονδίνο.

Διακοπές τέλος για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Το ταξίδι σε Ισλανδία, Κύπρο και Ομάν ολοκληρώθηκε και είναι πλέον στο Ντουμπάι όπου έχει αρχίσει προπονήσεις.

Θα συμμετάσχει στον αγώνα επίδειξης στο Άμπου Ντάμπι με τους Ναδάλ και Τζόκοβιτς στο διάστημα 19-21/12 και στις 3/1 θα είναι στην Αδελαϊδα για να παίξει μαζί με νέους παίκτες από την Ελλάδα στο νέο ATP Finals.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ATP για αυτά που έζησε το 2019 εντός και εκτός κορτ ενώ οριοθέτησε και τους στόχους της νέας σεζόν.

«Είμαι έτοιμος για αυτό, θέλω πραγματικά να αρχίσω. Νιώθω πραγματικά ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώνω συνεχώς. Για μένα η προετοιμασία είναι ένα συναρπαστικό μέρος του έτους, όπου μπορώ να προσθέσω πράγματα στο παιχνίδι μου και να διορθώσω μερικά πράγματα που δεν δούλευαν ή ίσως μπορώ να τα βελτιώσω λίγο.

Είναι τρεις εβδομάδες κατά τις οποίες μπορώ να επωφεληθώ πολύ και να μάθω ακόμα περισσότερα», σημείωσε ο Στέφανος σχετικά με την προετοιμασία του ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την επίσκεψη του για διακοπές στο Ομάν: «Ήταν μια από τις καλύτερες ημέρες που πέρασα εφέτος, με λίγους φίλους μου. Διασκεδάσαμε πολύ και η εμπειρία ήταν γενικά μεγάλη».

Το Λονδίνο και η κατάκτηση του ATP Finals τον … σημάδεψε. Του άλλαξε την ψυχολογία και τον … απογείωσε.

«Αυτό με ωφέλησε πολύ, μου έδωσε μια τέτοια ώθηση και έφερε στο παιχνίδι μου υψηλά επίπεδα ενέργειας. Δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι καλύτερο. Ήταν μια μεγάλη, μεγάλη εβδομάδα, με καλή υποστήριξη από τους φιλάθλους, μια καλή ομάδα γύρω μου» επεσήμανε.

«Έφυγα από το Λονδίνο με ένα τρόπαιο, δεν μπορούσα πραγματικά να πιστέψω τι ακριβώς συνέβη. Έχω περάσει πολλές στιγμές εφέτος, στις οποίες δεν αισθάνομαι πολύ σίγουρος και αμφιβάλλω. Οι φίλαθλοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επανένταξή μου στη ζωή, την οικογένειά μου και τους άλλους γύρω μου.

Ήξεραν ότι αγωνίζομαι, δεν το έκρυψα από αυτούς. Κατάφερα να πάρω τον χρόνο μου, να σκεφτώ, να επεξεργαστώ και να επανέλθω πιο δυνατά. Νομίζω ότι όλοι έχουμε τα σκαμπανεβάσματα και είναι φυσιολογικό να τα σκεφτόμαστε και να τα χρησιμοποιούμε ως πηγή δύναμης. Αυτό με ωφέλησε πολύ, μου έδωσε μια τέτοια ώθηση και έφερε στο παιχνίδι μου υψηλά επίπεδα ενέργειας. Δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι καλύτερο. Ήταν μια μεγάλη, μεγάλη εβδομάδα, με καλή υποστήριξη από τους φιλάθλους, μια καλή ομάδα γύρω μου», είπε ο Έλληνας τενίστας.

«Μου αρέσει να αλληλεπιδρώ με τους υποστηρικτές μου. Φέρνουν τόσα πολλά σε μένα. Με ενθαρρύνουν, με εμπνέουν να είμαι όχι μόνο καλύτερος τενίστας αλλά και καλύτερος άνθρωπος. Νομίζω ότι η σχέση με τους υποστηρικτές μου πρέπει πάντα να είναι η καλύτερη, γιατί φέρνουν τόσα πολλά σε εμένα. Με βοηθούν τόσο πολύ με την καριέρα μου. Για μένα είναι σημαντικό να διατηρώ μια καλή σχέση μαζί τους και να συνδέομαι σε επίπεδο που να με θεωρούν ως φίλο», σημείωσε για την σχέση με τους υποστηρικτές του.

Τελειώνοντας μιλώντας για τη νέα χρονιά στάθηκε στο ξεκίνημα της και το ATP Cup: «Θα είναι μια πολύ δυνατή αρχή της σεζόν. Θα έχουμε πολλά δύσκολα πράγματα να αντιμετωπίσουμε στο ATP Cup, οπότε δεν θα είναι εύκολο για μας. Και θα πρέπει να φέρουμε το καλύτερο και να δουλέψουμε ως μονάδα και να δουλέψουμε σαν ομάδα».