Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός

Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να ιδρώσει, κέρδισε τον Ολυμπιακό με 93-77 και διατηρήθηκε στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας στη Euroleague. Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ισπανίας ήταν ο Φακούντο Καμπάτσο με 15 πόντους και έξι τελικές πάσες, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Φαμπιάν Κοζέρ με 18 πόντους. Για τους Πειραιώτες ξεχώρισαν οι Βεζένκοφ και Ρότσεστι με 12 πόντους έκαστος.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης το μπάσκετ κακοποιήθηκε κι από τους δύο συλλόγους. Ρεάλ και Ολυμπιακός έκαναν εύκολα λάθη, χαλαρά σουτάκια και ο κόσμος δεν πίστευε το τι έβλεπε. Οι ερυθρόλευκοι ήταν κάκιστοι στη δημιουργία και την εκτέλεση κι αυτό οι Ισπανοί το εκμεταλλεύτηκαν. Ο Καμπάτσο με τον Ράντολφ έκαναν ότι ήθελαν και το 17-8 ανάγκασε τον Κεμζούρα να καλέσει τάιμ-άουτ. Βέβαια στην πρώτη περίοδο δεν άλλαξαν πολλά πράγματα και το 21-10, ίσως και να είναι κολακευτικό για τους Πειραιώτες.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς βελτιωμένος εκτελεστικά με τον Μιλουτίνοφ και τον Ρούμπιτ να είναι παραγωγικοί κι αξιόπιστοι. Φυσικά τα μετόπισθεν υπολειτουργούσαν και η Ρεάλ χωρίς μεγάλη δυσκολία, έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι. Το 41-30 του ημιχρόνου δεν ήταν κακό για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι αν ήθελα να έχουν τύχη, έπρεπε να γίνουν σκληροί και κυνικοί ταυτόχρονα στο παιχνίδι τους.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε πραγματικότητα, αφού η Ρεάλ ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με στόχο ν’αποτελειώσει τον Ολυμπιακό. Ο Καμπάτσο έδωσε γρήγορο τέμπο στο ματς, ο Κοζέρ αθόρυβα έβαλε 11 πόντους, ενώ ο Ράντολφ συνέχισε να τιμωρεί έξω από την άρκτο των 6,75. Οι Πειραιώτες μείωσαν στο 27′ σε 62-46, χάρη στον Ρότσεστι, όμως αυτό ήταν κάτι παροδικό. Οι Μαδριλένοι ήταν πολύ εύστοχοι και το 72-48 ύστερα από 30 λεπτά, ήταν ενδεικτικό για τη διαφορά δυναμικότητας, τουλάχιστον στο σημερινό παιχνίδι.

Ο Φάμπιάν Κοζέρ συνέχισε να τιμωρεί κάθε αδυναμία της άμυνας των Πειραιωτών και οι 18 πόντοι του σε 13 λεπτά, ήταν κάτι το εντυπωσιακό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ο Ολυμπιακός με τη δεύτερη πεντάδα του στο παρκέ, έκανε αισθητή την παρουσία του μειώνοντας σε 79-65, όμως ένα τρίποντο του Φερνάντεζ, έσβησε και την τελευταία αμφιβολία για τη νίκη της Ρεάλ. Το τελικό 93-77 είναι αντιροσωπευτικό, στο τι είδαμε στη Μαδρίτη απόψε το βράδυ.

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 41-30, 72-48, 93-77