Ο προπονητής της Κ17 και της Κ19 του Άρη Κώστας Καζάνας, μίλησε για την δουλειά που γίνεται στις υποδομές της ΠΑΕ Άρης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καζάνας:

Για το γεγονός ότι είναι προπονητής δυο ομάδων: «Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά όταν υπάρχουν και στόχοι, δεν σε ενδιαφέρουν οι παράπλευρες απώλειες, εφόσον παράγεις έργο. Η πορεία μας μέχρι τώρα, είναι πολύ καλύτερη από ότι την περιμέναμε. Δεν έχουν μεγάλη σημασία τα αποτελέσματα στην Κ17, αλλά αν θες να παράξεις έργο, πρέπει να ψάχνεις μόνο τη νίκη συνέχεια. Ότι έχουμε υψηλή θέση, δείχνει πολλά πράγματα για την δουλειά που γίνεται. Κάτι πάει καλά».

Για το αν ποδοσφαιριστές των ακαδημιών, μπορούν να στελεχώσουν την μεγάλη ομάδα: «Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Αυτό, το δείχνει και η παρουσία πολλών ποδοσφαιριστών της Κ19, στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Όταν υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός και τόσο υψηλό επίπεδο στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας, φαίνεται ότι οι παίκτες που ανεβαίνουν από την Κ19, έχουν επίπεδο. Διαφορετικά, δεν θα βοηθήσουν στις προπονήσεις. Το ότι έχουμε 5-6 παίκτες στην πρώτη ομάδα, σημαίνει ότι έχουμε επίπεδο και μπορούν να σταθούν εκεί».

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Όπου κι αν είσαι είναι και το καζίνο σου, με Live Blackjack & Ρουλέτα και τραπέζια με Έλληνες dealers αποκλειστικά για τα μέλη της Stoiximan. Πάτα εδώ!
Για τις συνθήκες που επικρατούν στις ακαδημίες του Άρη: «Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Δεν θα κρυφτώ. Οι καταστάσεις είναι κάπως άγονες ακόμη στον Άρη. Το πόσο μεγάλη ομάδα και τεράστιος σύλλογος είναι ο Άρης όμως, φαίνεται μέσα από τα πόσα πράγματα έχουμε καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα. Έχει να κάνει αυτό, με την τεράστια προσπάθεια των παιδιών, όμως έχει να κάνει και με τον σύλλογο. Ο Άρης βγάζει παίκτες πάντα. Οι ακαδημίες, ποτέ δεν ήταν τέλεια οργανωμένες, όμως έβγαζε πάντα ποδοσφαιριστές».

Για το ποιοι παίκτες έχουν κάνει… κλικ στον Ένινγκ: «Ο Σενγκέργκης είναι αριστερό μπακ, μπορεί να παίξει και ως κεντρικός αμυντικός με ευκολία. Έχει πολύ καλά στοιχεία και νομίζω θα τα καταφέρει να γίνει επαγγελματίας. Αρέσει πολύ στον Ένινγκ. Ένας άλλος παίκτης είναι ο Μαρμαρίδης, που παίζει ως δεξί μπακ. Είναι επιθετικό μπακ. Αυτοί οι παίκτες, είναι αξιόλογοι και ταλαντούχοι, αλλά σε πρώτο χρόνο, οι φίλαθλοι του Άρη θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι να δεχθούν αυτούς τους παίκτες. Δεν είναι έτοιμοι. Χρειάζονται παιχνίδια, δουλειά, εμπειρίες. Δεν έχει τελειώσει η εκπαίδευσή τους. Δεν πρέπει να θεωρήσουμε σίγουρο, ότι θα μας βοηθήσουν αύριο. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ένινγκ θέλει να αναδείξει ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν αξιόλογοι προπονητές στην Ελλάδα που μπορούν να δημιουργήσουν παίκτες, οι οποίοι θα παίξουν ποδόσφαιρο. Σιγά-σιγά οι ομάδες, καταλαβαίνουν ότι για να κρατηθούν οι ισορροπίες, χρειάζονται γηγενείς και νέοι παίκτες, που θα βοηθήσουν».

Για το ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη: «Οι παίκτες που έχει το ρόστερ του Άρη, είναι φοβερά ποιοτικοί. Είμαστε πολύ τυχεροί που τους έχουμε στην ομάδα μας. Πρέπει να υπάρχει υπομονή. Μου αρέσει η ομάδα, ειδικά μεσοεπιθετικά. Αν και ο ΟΦΗ είναι από τις πιο δουλεμένες ομάδες, πιστεύω ότι ο Άρης, μπορεί να κερδίσει στο Ηράκλειο».

Πηγή: Arena FM 89,4