Ο Ντάνιελ Ποντένσε κατέθεσε στις πορτογαλικές αρχές την δική του ερμηνεία για την επίθεση των οπαδών της Σπόρτινγκ στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου.

Στην δημοσιότητα βγήκε η κατάθεση του Ντανιέλ Ποντένσε αναφορικά με όσα βιώσει  τον Μάιο του 2018 στην επίθεση των οπαδών της Σπόρτινγκ στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου και ο λεπτομέρειες είναι συγκλονιστικές:

«Με μία ζώνη χτύπησαν στο πρόσωπο τον Μίσιτς, ο οποίος καθόταν ακριβώς δίπλα μου. Ο Ακούνια ήταν πεσμένος κάτω και δεχόταν γροθιές στο κεφάλι. Ο Μπατάλια τα είδα. Ήταν 3-4 άτομα απέναντι σε έναν. Το καπνογόνο που πέταξαν μέσα στα αποδυτήρια έφερε πολύ καπνό.

Ήταν πολύ δύσκολο να αναπνεύσεις. Παντού άκουγες ουρλιαχτά και τις σειρήνες της πυρασφάλειας. Έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη. Ένας από τους εισβολείς καθόταν στην πόρτα των αποδυτηρίων για να κοιτάει αν τυχόν έρθει κάποιος. Προς στιγμή σκέφτηκα να τρέξω, να το σκάσω, όμως φοβήθηκα ότι θα περικυκλωθώ κι ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα για μένα αν με πιάσουν.

Εμένα απλώς με απώθησαν. Φοβήθηκα για τα πάντα. Είδα μία ζώνη στο πρόσωπο μυ, γροθιές, χτυπήματα. Δεν μας ένοιαζε πια τα παιχνίδια της Κυριακής, ήθελα απλώς να ξεφύγω από αυτή την κατάσταση. Ο φόβος κράτησε για 3-4 μήνες, πάντα τσεκάραμε τις πόρτες για να δούμε ποιος είναι».