Την περασμένη βδομάδα τα πήγαμε εξαιρετικά στη Euroleague, όμως το ίδιο επιθυμούμε να κάνουμε και το διήμερο που διανύουμε. Οι αναμετρήσεις δεν είναι εύκολες και χρειάζεται σύνεση και πονηράδα στα σημεία μας.

Θα ξεκινήσουμε με τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα δοκιμάσει τα όριά του στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ διαθέτει και φέτος το πληρέστερο ρόστερ της Ευρώπης (μαζί με την Μπαρτσελόνα) κι αποσκοπεί στη νίκη, που θα την διατηρήσει στην κορυφαία τριάδα της Euroleague. Ο Κεστούτις Κεμζούρα και οι παίκτες του, είναι το αουτσάιντερ, όμως αυτό δεν τους εμποδίζει να ονειρεύονται μία εμφάνιση αλά ΟΑΚΑ. Οι Τσέρι, Κόνιαρης και Μπάλντουιν (θα είναι εκτός ο Σπανούλης) καλούνται να δείξουν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένοι. Προσωπικά αυτή η τριάδα ίσως να είναι ανταγωνιστική, όμως σε κάποιο σημείο του αγώνα θα χάσουν τ’αυγά και τα πασχάλια. Η Ρεάλ δεν συγχωρεί αδράνειες και μ’αυτό το σκεπτικό, θα παίξω χωρίς σκέψη τον άσο -12,5.

Οι εμφύλιοι όπως γνωρίζετε είναι το φόρτε μας και ποτέ δεν απέχουμε από αυτούς. Φενέρ και Εφές θα μας χαρίσουν σίγουρα πολύ όμορφες στιγμές, όμως μόνο μία εκ των δύο θα χαμογελάσουν στο τέλος. Η απουσία των Βέσελι και Ντάνστον σίγουρα πληγώνουν και τους δύο συλλόγους, όμως όλα θα παιχτούν στο μπακόρτ. Μίτσιτς-Λάρκιν από τη μία μεριά, Σλούκας-Ντε Κολό από την άλλη. Η απάντηση δεν είναι εμφανής, όμως οι φιλοξενούμενοι είναι σε καλύτερη κατάσταση αυτή την εποχή. Αυτό σε τέτοια ντέρμπι δεν λέει απολύτως τίποτα.

Παρόλα τα παραπάνω, εγώ θα εμπιστευτώ τη φόρμα της Εφές, αλλά και το γεγονός πως έχει στελεχωθεί καλύτερα. Η χημείο είναι όπλο της, ενώ παίκτης για ν’αναχαιτίσει τον Λάρκιν δεν υπάρχει στο έμψυχο δυναμικό των γηπεδούχων.

Θα ολοκληρώσω τις σημερινές μου προτάσεις με την αναμέτρηση της Χίμκι με την Άλμπα Βερολίνου. Πολλές φορές στο στοίχημα είμαι λίγο επιπόλαιος, όμως στο συγκεκριμένο ματς, πραγματικά, δεν έχω να σκεφτώ πολλά. Οι δύο ομάδες παίζουν άμυνα με τα μάτια στο 90% των αναμετρήσεών τους, άρα το Over 178,5 όσο υψηλό κι αν σας φαίνεται έχει πολλές πιθανότητες να επιβεβαιωθεί.

Οι επιλογές μου

(-12,5) Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 1 2,10

Φενερμπαχτσέ-Αναντολού Εφές 2 2,17

Χίμκι-Άλμπα Βερολίνου Over 178,5