Η Βαλένθια μ΄έναν εκπληκτικό Λαμπεϊρί (22π.) πήρε μεγάλο διπλό μέσα στη Λιθουανία, κερδίζοντας τη Ζάλγκιρις με τέσσερις πόντους διαφορά (82-86). Οι γηπεδούχοι κόλλησαν επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και μόνο στο τέλος πήγαν να σώσουν την παρτίδα, όμως δεν πρόλαβαν. Φαίνεται πως η Ζάλγκιρις δεν θα μπορέσει φέτος ν’αγωνιστεί στα playoff της Euroleague

Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά καλή και για τις δύο ομάδες. Η Βαλένθια ξεκίνησε πιο διαβασμένη στην αναμέτρηση με τον αθλητικό Λαμπεϊρί να κάνει ότι θέλει τους Γιανκούνας και Λεντέι. Ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν καλός επιθετικά, όμως στα μετόπισθεν δεν υπήρχε. Η είσοδος του Λεκαβίτσιους στο ματς τακτοποίησε τη Ζάλγκιρις, η οποία ύστερα από δέκα λεπτά ήταν μπροστά με 21-19.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή στην αναμέτρηση. Οι “νυχτερίδες” πλήγωναν την αντίπαλό τους από το τρίποντο, όμως οι Λιθουανοί έκαναν θραύση στη ρακέτα. Το ποσοστό τους στα δίποντα ήταν εντυπωσιακό (85,7%), όμως ο Γιασικεβίτσιους είχε πολλά νεύρα, λόγω των 47 πόντων της Βαλένθια. Το μεγάλο σκορ δεν βολεύει πολύ την ομάδα τoυ, που ζει και πεθαίνει με τις αμυντικές της επιδόσεις.

Το τρίτο δεκάλεπτο όπως αναμενόταν ήταν κάπω πιο σκληρό. Σ’αυτό συνετέλεσαν τ’άστοχα σουτ και των δύο συλλόγων, ενώ η άμυνα της Ζάλγκιρις είχε αρχίσει ν’αποδίδει. Βέβαια επιθετικά ήταν ακίνδυνη με το 55-53 ν’αφήνει ικανοποιημένους τους Ισπανούς. Όσο το παιχνίδι κύλαγε έτσι οι Λιθουανοί είχαν το πλεονέκτημα. Ο Λαμπεϊρί βέβαια είχε άλλη άποψη και ο Βαν Ρόσομ, που με δύο συνεχόμενα τρίποντα έκαναν το 55-59 με τον Σάρας να καλεί τάιμ-άουτ. Δεν πέτυχε και πολλά, αφού το 57-64, άφηνε μία γεύση ανωτερότητας των “νυχτερίδων” σ’εκείνο το σημείο.

Η επιθετική καθίζηση των γηπεδούχων ήταν παροιμιώδης με τη Βαλένθια να κάνει σερί 5-0 και να εκτοξεύει τη δαιφορά στους έντεκα πόντους. Ο Ρίβερς ξύπνησε για καλή τύχη των Λιθουανών και μαζί με τον Γουόλκαπ σάλπισαν την αντεπίθεση, και το 64-72 σήκωσε στο πόδι όλη τη Ζαλγκίριο Αρίνα. Μάλιστα ο Λεντέι πήρε και μία τεχνική ποινή, ενώ με κάρφωμα έκανε το 70-75 και τα πάντα ήταν ανοιχτά, όσον αφορά το νικητή. Ο Λαμπεϊρί όμως με τρίποντο-μαχαιριά έκανε το 70-78 και τίποτα πια δεν μπορούσε να γίνει για να χαθεί η νίκη. Τα τρίποντα των Μιλάκνις, Ρίβερς και Γουλκαπ δεν έφτασαν και το τελικό 82-86, έδωσε τεράστια νίκη στη Βαλένθια.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 48-47, 57-64, 82-86