Με συγχωρείτε για τον ίσως άκομψο τίτλο, όμως δεν μπορεί ο φετινός Ολυμπιακός να χάνει από τ’αποδυτήρια. Από το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης με τη Ρεάλ οι ερυθρόλευκοι, είχαν εικόνα φτωχού συγγενή. Ας μην χρησιμοποιηθεί καλύτερα η ατάκα είχαν μείνει στο ματς του ΟΑΚΑ.

Το 93-77 των Μαδριλένων θα μπορούσε να ήταν μία ηχηρή τριαντάρα στο κεφάλι του Ολυμπιακού, όμως οι παίκτες του Λάσο θυμήθηκαν πως υπάρχει διαβολοβδομάδα σε λίγες μέρες κι άφησαν το πόδι από το γκάζι. Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα δεν νοείται παίκτες σαν τον Κόνιαρη, ή τον Μπάλντουιν, να μπαίνουν ράθυμοι σ’ένα τέτοιο παιχνίδι. Εν τη απουσία του Σπανούλη όφειλαν να δαγκώνουν, να τρέχουν παντού και ν΄αφήσουν το κορμί τους στο παρκέ. Για ποιο λόγο; Μα για να δείξουν πως μπορούν και χωρίς τον ηγέτη τους. Μόνο ο Ρότσεστι έκανε αυτά τα οποία μπορεί.

Δεν έχει μεγάλο νόημα να μιλάμε για ένα παιχνίδι, που είχε λήξει από το πρώτο ημίχρονο. Υπήρξε πρόβλημα νοοτροπίας και δεν γίνεται ένα κλαμπ σαν τον Ολυμπιακό να παίζει λες κι είναι μικρομεσαία ομάδα της ACB. Ο Κεμζούρα έχει μερίδιο ευθύνης, αφού ετοίμασε τους παίκτες του χωρίς σαφές πλάνο σ’άμυνα κι επίθεση. Γιατί ξεκίνησε στη βασική πεντάδα τον Πάντερ, κανείς δεν γνωρίζει και μάλλον ούτε ο ίδιος μπορεί να μας απαντήσει.

Γενικότερα άπαντες βρέθηκαν σε κακή βραδιά και η ήττα βαθμολογικά δεν πονάει σε μεγάλο βαθμό. Η εικόνα πληγώνει και φέρνει νεύρα, αφού δεν αρμόζει σε σύλλογο που πριν δύο χρόνια απέδρασε από τη Μαδρίτη (79-80), να βγάζει τέτοια εικόνα διάλυσης. Καλύτερα να μας έλεγαν από το αεροδρόμιο, πως θα πάνε να δουν τ’αξιοθέατα της Μαδρίτης, παρά αυτό το χάλι, που αντικρίσαμε. Δεν σεβάστηκαν οι παίκτες τους εαυτούς τους και πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. Δεν τελειώνει η σεζόν σ’ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο επόμενες αναμετρήσεις με Χίμκι εντός και Ερυθρό Αστέρα εκτός μπορούν να γίνουν εφαλτήριο αντεπίθεσης. Οτιδήποτε λιγότερο από δύο νίκες, θα δυσκολέψει επικίνδυνα την οχτάδα της φετινής Euroleague. Ας αποθεραπευτεί ο Βασίλης Σπανούλης κι όλα πιστεύω θα γίνουν καλύτερα.

ΥΓ. Δεν κατανόησα τον μικρό χρόνο συμμετοχής των Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη. Η δικαιολογία ξεκούρασης δεν ευσταθεί, αφού στον Ολυμπιακό δόξα το Θεό όλοι οι παίκτες είναι φρέσκοι, μη έχοντας υποχρεώσεις στην Ελλάδα.

ΥΓ2. Ο Σάσα Βεζένκοφ την ίδρωσε τη φανέλα και φαίνεται πως όσο περνάει ο καιρός θα μπει στο βασικό ροτέισον του Κεμζούρα. Η δουλειά ανταμείβεται…

ΥΓ3. Ο Φαμπιάν Κοζέρ αποτελεί την επιτομή του παίκτη-οικονομία στη Euroleague. Ο Γάλλος γκαρντ από το πουθενά σήμερα πέτυχε 18 πόντους. Τα ίδια κάνει και στον Παναθηναϊκό τα δύο τελευταία χρόνια…