Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη του συμμετοχή στο Mubadala World Tennis Championship του Άμπου Ντάμπι (19-21/12) και δηλώνει ενθουσιασμένος για τη νέα αυτή εμπειρία.

«Ξέρω τον Γκαέλ αρκετά καλά, είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου στο tour και θα είναι συναρπαστικό που θα τον αντιμετωπίσω», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας για το ντεμπούτο του κόντρα στον Γκαέλ Μονφίς στις 19 του μήνα. «Είναι ένας υπέροχος τρόπος να αρχίσεις τη σεζόν η συμμετοχή στο Mubadala Wolrd Tennis Championship, είναι ένα τουρνουά στο οποίο δεν έχω ξαναπαίξει. Ανυπομονώ να κάνω μερικά καλά ματς πριν ταξιδέψω στην Αυστραλία».

Αν ο Στεφ λυγίσει τον Μονφίς, θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά. Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ή ο Χιον Τσανγκ θα βρει απέναντί του τον Ράφα Ναδάλ. «Είναι ένα δυνατό line up, θα είναι ένα εξαιρετικό τουρνουά», σχολίασε ο Στεφ. «Νιώθω ότι κάθε αγώνας είναι σημαντικός και θα με βοηθήσει πνευματικά για ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν»

Όσο για τη νέα σεζόν; «Νιώθω ότι είμαι κοντά στην κορυφή. Έχω αποδείξει τον τελευταίο καιρό ότι μπορώ να νικήσω τους τοπ παίκτες. Μπορώ να έχω επιμονή και σταθερότητα την ίδια στιγμή. Σκοπεύω να δουλέψω πάνω στον έλεγχο των νεύρων μου στο court, στο να έχω υπομονή, να μη λυγίζω κάτω από πίεση και να είμαι θαρραλέος κάτω από δύσκολες συνθήκες αγώνα».