Η ΑΕΚ σε ένα ματς ορισμό του όρου… προμνησία, κατάφερε να πάρει κεφάλι στις αρχές των δυο ημιχρόνων (στο 6′ με Μάνταλο και στο 46′ με Λιβάγια), έδειξε αφέλεια αφήνοντας την μπάλα στον Αστέρα, η ομάδα της Τρίπολης μείωσε (78′), πίεσε ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Τσιντώτα, που έσωσε την Ένωση από ανεπανόρθωτο κάζο…

Η Ένωση ξεκίνησε αρκετά δυναμικά τον αγώνα και η πίεση της αυτή απέδωσε καρπούς καθώς, μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ματρικάντι τράβηξε παρατεταμένα από την φανέλα τον Ολιβέιρα εντός περιοχής, με τον κύριο Φωτιάδη να δείχνει την άσπρη βούλα μετά από την χρήση VAR, τον Μάνταλο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να μην λαθεύει (6′) δίνοντας από πολύ νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε για ακόμη μια φορά τον σχηματισμό του 3-5-2, η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί με την έναρξη της αναμέτρησης, ωστόσο ο Ιταλός τεχνικός έδωσε εντολή στον Μπακάκη να μεταφερθεί αριστερά, με τον Λόπες να γίνεται χαφ-εξτρέμ και τον Μάνταλο να πηγαίνει μπροστά από τον Παουλίνιο στα δεξιά, αλλάζοντας την διάταξη σε 4-2-3-1.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να βρίσκουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Μπάρκα και τα λεπτά κυλούσαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση μετά το τέρμα του αρχηγού, με την ΑΕΚ από την πλευρά της να προσπαθεί να προσαρμοστεί στην αλλαγή του συστήματος.

Όλα αυτά μέχρι το 44′ όταν ο Ολιβέιρα πάτησε φανταστικά για τον Μάνταλο, αυτός επιχείρησε το μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου, σε μια φάση που έμελλε να είναι και η τελευταία του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, με την ΑΕΚ να διπλασιάζει τα τέρματα της με τον Λιβάγια, μετά από έξοχη κάθετη του Κρίστισιτς στον Παουλίνιο ο οποίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Κροάτη επιθετικό και αυτός με κοντινή προβολή έγραψε το 2-0, ένα λεπτό μετά την σφύριγμα της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου!

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον σκοπό τους, όντας εντυπωσιακά αποτελεσματικοί, αφήνοντας την κατοχή στον Αστέρα, με την ομάδα της Τρίπολης να βρίσκει την μεγάλη φάση που επιζητούσε μέσω αυτής, όταν ο Ανχέλ σέντραρε από αριστερά, ο Σουάρεθ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Μπαράλες με τον Αργεντινό ωστόσο, να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μπάρκα από πλεονεκτική θέση (59′).

Άμεση η απάντηση της Ένωσης ένα λεπτό αργότερα, με τον Ολιβέιρα να πιάνει ένα απίθανο γυριστό αλλά να βλέπει τον Παπαδόπουλο να του στερεί ένα εντυπωσιακό γκολ, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ μετά από την δύσκολη επέμβαση του Έλληνα τερματοφύλακα.

Ο Αστέρας αισθανόταν καλύτερα στο γήπεδο και αρχικά έριξε την προειδοποιητική βολή με τον Βαλιέντε στο 73′, πριν τελικά καταφέρει να μειώσει με τον Φερνάντεθ, με τον Ισπανό να νικάει τον Βασίλη Μπάρκα με εξαιρετικό σουτ, δίνοντας νέα πνοή στην αναμέτρηση (78), με τον Έλληνα διεθνή γκολκίπερ της Ένωσης να χτυπάει στη φάση του γκολ και λίγα λεπτά μετά να δίνει την θέση του στον Τσιντώτα.

Η ομάδα του Καρέρα μετέτρεψε, αυτό που φάνταζε, ένα εύκολο βράδυ σε… ένα πραγματικό εφιάλτη, ο Αστέρας συνέχισε την ασφυκτική πίεση του και λίγο έλειψε να σοκάρει την Ένωση, ωστόσο ο αναπάντεχος ήρωας του αγώνα, Παναγιώτης Τσιντώτας είπε ένα βροντερό “όχι” στην δύσκολη κεφαλιά του Ιγκλέσιας (87′) γλυτώνοντας την ομάδα του από ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην ήδη εύθραυστη ψυχολογία της.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας (82’ Τσιντώτας), Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Λόπες (70’ Βέρντε), Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος (56’ Σιμόες), Μάνταλος, Λιβάια, Ολιβέιρα

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνεθ, Ματρικάρντι, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (79’ Ιγκλέσιας), Μπόρχα Φερνάντεθ (56’ Σίτο), Λουίς Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (69’ Βλάχος), Μπαράλες