Για την αγχωτική, όπως εξελίχθηκε, νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε και τις άδειες εξέδρες στο ΟΑΚΑ μίλησε ο Αμερικανός γκαρντ.

Για την αγχωτική, στο φινάλε, νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε, αλλά και το περίεργο συναίσθημα να βλέπει άδειες τις εξέδρες του ΟΑΚΑ, μίλησε ο Τζίμερ Φρεντέτ στο ΑΣΠΕ – ΜΠΕ.

Ως προς τη νίκη επί των Τούρκων, παρά την απώλεια της διψήφιας διαφοράς, που είχε δημιουργηθεί, σχολίασε: «Ήταν μία μεγάλη νίκη για εμάς. Και οι δύο ομάδες πάλεψαν απεγνωσμένα για τη νίκη. Εμείς έπρεπε να βρούμε στην τέταρτη περίοδο και πάλι τη χαμένη μας ενέργεια. Αποδώσαμε ένα τέλειο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά στο τέλος χάσαμε τη διάρκεια μας. Στο τέταρτο δεκάλεπτο σταματήσαμε να εκτελούμε σωστά το πλάνο, αλλά είχαμε την ψυχραιμία για να φτάσουμε στη νίκη. Ξέραμε ότι θα αντιδράσει η Φενέρ. Πρόκειται για μία εξαιρετική ομάδα, ανεξαρτήτως του αρνητικού ρεκόρ της, η οποία εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη και τις κακές άμυνες μας, ενώ έβαλε σπουδαία σουτ και ήταν επιθετική σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να κρατήσουμε οδηγό το τρίτο δεκάλεπτο και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δεν πρέπει να ξαναβρεθούμε σε τέτοια κατάσταση και να επιτρέπουμε στον αντίπαλο να επιστρέφει στο ματς. Σίγουρα μα προβληματίζει η απόδοση του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά θα εξετάσουμε όλα τα λάθη που κάναμε και θα προσπαθήσουμε να μην επαναληφθούν. Σίγουρα όμως σημασία έχει η νίκη και απόψε εμείς ήμασταν αυτοί που χαμογέλασαν στη λήξη».

Σχετικά με τις άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ, ο Αμερικανός είπε: «Ήταν λίγο άβολη και περίεργη η εικόνα στις εξέδρες. Μας έλειψε ο κόσμος και η ενέργεια που μας μεταφέρει. Θα θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα, απέναντι σε μία τόσο σπουδαία ομάδα και στο τέλος να πανηγυρίσει μαζί μας. Η Euroleague πήρε μια απόφαση και έπρεπε να… ζήσουμε με αυτή. Ευτυχώς πήραμε μία πολύτιμη νίκη».

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στην προσεχή αντίπαλο των «πρασίνων», Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Γνωρίζουμε τη δυναμική της Μακάμπι. Είναι μία πειθαρχημένη ομάδα και μας περιμένει ακόμη μία δύσκολη αποστολή. Έχουμε δείξει κάποια θετικά δείγματα στις τελευταίες εκτός έδρας δοκιμασίες μας και σίγουρα αναζητάμε μία πολύτιμη εκτός έδρας νίκη. Όλοι θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Τέλος, σχολίασε την αμυντική του επίδοση απέναντι στη Φενέρ, για την οποία επαινέθηκε από τον Ρικ Πιτίνο: «Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος, να μαθαίνω, να εξελίσσω το παιχνίδι μου και να εκτελώ τις οδηγίες του προπονητή. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ευρώπη έπρεπε να προσαρμόσω πολλά νέα δεδομένα στο παιχνίδι μου. Συνεχίζω να δουλεύω σε όλους τους τομείς».