Ο Παναθηναϊκός τη γλύτωσε πολύ φθηνά στο παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ. Οι πράσινοι σπατάλησαν μέσα σ’ εφτά λεπτά διαφορά 13 πόντων, όμως η τύχη ήταν με το μέρος τους, αφού οι Τούρκοι απώλεσαν σωρεία ευκαιριών, για να ισοφαρίσουν το ματς ή να περάσουν και μπροστά. Ο Ρικ Πιτίνο καλώς εξήρε την απόδοση παικτών (Φριντέ, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου), όμως αργά ή γρήγορα πρέπει να δει τι θα κάνει με παίκτες, που δεν υπολογίζει.

Ο Ρίον Μπράουν φαίνεται πως είναι ξένο σώμα κι ας έπαιξε σήμερα δυόμισι λεπτά. Τα ίδια ισχύουν και για τον Μπέντζαμιν Μπέντιλ, που πέρασε και δεν ακούμπησε. Αυτό το γράφω, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν δύναται να βγάλει μία σεζόν με εννέα παίκτες. Ας μην αναφερθώ στον Γουέσλι Τζόνσον, αφού ο Αμερικανός φόργουορντ έχει όλο το πακέτο για να πρωταγωνιστήσει, αλλά ακόμα αγνοείται. Μακάρι να βελτιωθεί, διαφορετικά ο Παπαπέτρου θα γίνεις νέος Καλάθης και θα παίζει 35 λεπτά σε κάθε παιχνίδι.

Συγχωρέστε με, που δεν έχω καταθέσει γραπτώς κάτι θετικό για το τριφύλλι, όμως προσωπική γνώμη είναι πως οι πρωταθλητές Ελλάδος στάθηκαν υπερβολικά τυχεροί χθες το βράδυ. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός για περίπου 20 λεπτά, όμως αυτό δεν θα φτάσει, αν θέλει ν’αποδράσει με νίκη από την έδρα της Μακάμπι. Ο Παπαγιάννης ήταν βελτιωμένος, αν και επιθετικά μπορούσε να πάει καλύτερα, ο Ράις ναι έκανε το κλέψιμο της βραδιάς, όμως ήταν γενικά κακός. Ευτυχώς για τον ίδιο δεν το πλήρωσε η ομάδα του.

Για να μην χαρακτηριστώ ως κακός, δεν γίνεται να παραβλέψω το γεγονός πως οι πρωταθλητές Ελλάδος, άντεξαν στην πίεση, δεν λύγισαν και πήραν άλλο ένα “πρέπει” της Euroleague. Το 9-5 ρεκόρ δεν είναι κακός απολογισμός και τώρα θα ταξιδέψουν στο Ισραήλ, με στόχο το διπλό, που θα τους φέρει στην πρώτη τετράδα της διοργάνωσης. Η “ομάδα του λαού” δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσες απουσίες θα έχει, όμως όπως και να παρουσιαστεί θα είναι πολύ δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος. Η αθλητικότητα των πρωταθλητών Ισραήλ είναι παροιμιώδης και σίγουρα οι ψηλοί, αλλά και οι κοντοί τη ελληνικής ομάδας, θα έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους.

ΥΓ. Ο Ντίνος Μήτογλου έχει αλλάξει επίπεδο σαν παίκτης. Αγωνιστικά κι εγκεφαλικά ο Έλληνας φόργουορντ-σέντερ γίνεται όλο και πιο πολύτιμος για την ομάδα του.

ΥΓ2. Ο Πιτίνο είπε χωρίς περιστροφές πως ο Παναθηναϊκός, θα παίξει το δικό του μπάσκετ σε περίπου τρεις βδομάδες… Προς το παρόν υπομονή…

ΥΓ3. Ο Νικ Καλάθης είναι μαθηματικά βέβαιο, πως όταν ολοκληρώσει την καριέρα του θα είναι ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Euroleague…

ΥΓ4. Η Φενερμπαχτσέ έκανε την καλύτερη της εμφάνιση το τελευταίο διάστημα. Μην την ξεγράψετε, γιατί θα επανέλθει δριμύτερη…