Παραμένει στο κυνήγι της κορυφής ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 3-1 του Παμβοχαϊκού στο Βραχάτι για την 8η αγωνιστική της Volley League και ολοκλήρωσε με νίκη το 2019.

Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να χάσει βαθμό όταν η ομάδα του Νίκου Νεόφυτου προηγήθηκε με 24-22 στο τέταρτο σετ και έδειχνε έτοιμη να ισοφαρίσει. Το τριφύλλι με τον Ράπτη κατάφερε την ανατροπή και τελικά πήρε τη νίκη πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το 3-1 στα σετ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είχε και πάλι πρωταγωνιστές του Στάροβιτς και Ράπτη όπου σημείωσαν από 15 πόντους. Σημαντικές βοήθειες έδωσε και ο Ανδρεόπουλος με 11. Για την ομάδα του Νίκου Νεόφυτου 18 πόντους σημείωσε ο Παπαδόπουλος.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εντυπωσιακά στο ματς και με επίθεση του Ανδρεόπουλου έφτασαν στο 12-6 με τον Νίκο Νεόφυτο να καλεί τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός στηριζόμενος στην επίθεσή του προηγήθηκε με 19-9 με τον Πανταλέων έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του σετ. Με λάθος του Ανδρεόπουλου ο Παμβοχαϊκός μείωσε σε 23-18 αλλά Ράπτης και Πελεκούδας με άσο έδωσαν το πρώτο σετ στον Παναθηναϊκό με 25-18.

Με Πανταλέων και Στάροβιτς ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε (7-4) και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στον πόντο με τον Κωτσάκη αλλά ο Γιάκομπσεν με άσο έφερε και πάλι τον Παναθηναϊκό στο +4 για το 12-8. Η διαφορά παράμεινε σε υψηλά επίπεδα μέχρι το 18-13 όπου ο Παμβοχαϊκός μείωσε στον πόντο με σερί επιθέσεις του Παπαδόπουλου και λάθος του Ράπτη.

Ο Στάροβιτς έδωσε τέλος στο σερί του Παμβοχαϊκού που ισοφάρισε σε 20-20 με τον Παπαδόπουλο. Με δύο σερί μπλοκ του Παναθηναϊκού και επίθεση του Στάροβιτς το «τριφύλλι» προσπέρασε για το 23-20 και κατέκτησε τελικά το σετ με 25-20 με νέο μπλοκ.

Με δύο σερί άσους του Κανέλλου ο Παμβοχαϊκός προηγήθηκε με 10-9 στο τρίτο σετ. Με μπλοκ του Παπαδόπουλου πάνε στον Ράπτη η ομάδα του Νίκου Νεόφυτου προηγήθηκε με δύο πόντους αλλά ο Στάροβιτς και πάλι ισοφάρισε για το τριφύλλι. Με σερί λάθη από Πελεκούδα και Πανταλέων οι Βραχατιώτες έφτασαν στο 16-14 ενώ προηγήθηκαν ακόμη και με τέσσερις πόντους (21-17) με Παπαδόπουλο και Κωτσάκη.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο σετ μπολ (24-20) με τον Λάππα αλλά Στάροβιτς και Πελεκούδα με μπλοκ διατήρησαν στην εντατική τον Παναθηναϊκό. Με λάθος σερβίς του Ανδρεόπουλου οι Βραχατιώτες πήραν το τρίτο σετ με 25-22.

Ο Παμβοχαϊκός μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο τέταρτο σετ και προηγήθηκε με 3-0 μετά από λάθος επιθέσεις από Στάροβιτς και Ανδρεόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 9-9 με τον Ανδρεόπουλο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι για αρκετούς πόντους.

Με Κανέλλο και Παπαδόπουλο οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 16-14 και έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν κατέθεσε τα όπλα, ισοφάρισε σε 17-17 και με τα καλά σερβίς του Στάροβιτς προηγήθηκε με 21-17 με επίθεση του Ανδρεόπουλου. Όμως ήταν σειρά του Παμβοχαϊκό να κάνει την ανατροπή και να μειώσει στον πόντο με μπλοκ του Κωτσάκη. Το σετ ήρθε στα ίσα με άσο του Παπαδόπουλου για το 21-21. Με μπλοκ του Δρογκάρη ο Παμβοχαϊκός έκανε την πλήρη ανατροπή και προηγήθηκε με 23-22 στην τελική ευθεία του σετ. Με πόντο του Πέιν οι γηπεδούχοι έφτασαν στο σετ μπολ (24-22) αλλά με επίθεση του Ράπτη και λάθος του Παπαδόπουλου ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 24-24 και πήρε τελικά το σετ και τη νίκη με επίθεση του Ράπτη και λάθος επίθεση του Παπαδόπουλου.

Τα σετ: 1-3 (18-25, 20-25, 25-22, 24-26)