Απλά ασυναγώνιστη! Η Παρί επικράτησε άνετα με 4-1 της Αμιάν εντός έδρας και διατήρησε το μαξιλαράκι ασφαλείας από τη Μαρσέιγ. Ντέρμπι μόνο στα… χαρτιά το Μονακό – Λιλ (5-1), σκόνταψε ξανά η Λυών…

Η Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε την 15η νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας εύκολα 4-1 εντός έδρας της Αμιάν. Εξαιρετικός ο Μπαπέ, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ, στο 10΄και στο 65′. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Γάλλος που σκοράρει τουλάχιστον 30 γκολ (31) στη Ligue 1 σε ημερολογιακό έτος από τον Ερβέ Ρεβελί το 1969 (31). Είχε μεσολαβήσει το τέρμα του Νεϊμάρ στο 46′. Ο Μεντόζα πέτυχε το μοναδικό γκολ της ομάδας του στο 70′, ενώ ο Ικάρντι στο 84′ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το 4-1.

Η Μαρσέιγ επέστρεψε στις επιτυχίες, πέτυχε την έβδομη νίκη στα οκτώ τελευταία και παρέμεινε στο κυνήγι της Παρί. Οι Μασσαλοί επικράτησαν 3-1 της Νιμ και είναι στο -7 από τους Παριζιάνους (με ματς περισσότερο). Με αυτογκόλ του Αλακού άνοιξαν το σκορ, ο Μπενεντέτο στο 65′ πέτυχε το 2-0 και ο Παγιέ στο 81′ σημείωσε το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο τέλος με τον Μπριανκόν.

Πεντάρα και ανάσα η Μονακό! Οι Μονεγάσκοι διέλυσαν με 5-1 στο ντέρμπι τη Λιλ και πλησίασαν την τριάδα. Τι και αν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Οσιμέν, οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή σε έξι λεπτά. Ο Μαρτίνς στο 23′ πέτυχε το 1-1, ενώ ο Μπαλντέ στο 29′ το 2-1. Ο Μπεν Γιεντέρ με δυο τέρματα (53′, 65′) και ο Γκλικ (90΄) ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο.

Νέα γκέλα για τη Λυών, μιας και παραχώρησε εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 στη Ρεμς. Ο Τουσάρ στο 9′ άνοιξε το σκορ, όμως ο Καφαρό έφερε το ματς στα ίσα στο 44′. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν το τρίποντο, αλλά ο Ντεμπελέ αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 83′.

Η Μονπελιέ διέλυσε με 4-0 τη Μπρεστ, ενώ Ντιζόν και Μετς αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Η Ρεν με γκολ του Νιανγκ στο 82′ πήρε μεγάλο τρίποντο κόντρα στη Μπορντό και βρέθηκε στην 3η θέση της Ligue 1. Nίκη για τη Στρασμπούρ με 2-1 κόντρα στη Σεντ Ετιέν, ενώ η Ανζέ επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Ναντ. Η Νις βρέθηκε στη δεκάδα επικρατώντας 3-0 της Ανζέ.