Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζοντας εκ νέου ένα μπάσκετ, χωρίς αρχή μέση κα τέλος, ηττήθηκε φυσιολογικά από ένα σύνολο, που θα πάει μέχρι το τέλος του δρόμου. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ανώτερη, πιο διαβασμένη και πέρασε ένα από τα πλέον ήσυχα βράδια της στο ΟΑΚΑ. Θα παρακαλούσα κανείς να μην ασχοληθεί με τη διαιτησία, που όντως ήταν μέτρια έως εχθρική, όμως δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Πάμε παρακάτω για τα πιο σοβαρά ζητήματα…

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν κακή αν θέλετε την προσωπική μου άποψη. Στην επίθεση Καλάθης και Φριντέτ κρατούσαν πολύ την μπάλα και ουσιαστικά δεν υπήρχε κίνηση χωρίς την μπάλα. Το πράσινο pick en roll το γνωρίζουν άπαντες, το post up του Τόμας δεν λειτούργησε, ενώ η προσωπική φάση του Ράις δεν υπήρχε σήμερα. Είδατε εσείς κάποιο plan b; Ο Ρικ Πιτίνο ήταν γι’ακόμη ένα βραδυ “σκιά του περσινού” του εαυτού. Τη γλύτωσε με τον Ολυμπιακό, ξανά με την Φενερμπαχτσέ, χθες το βράδυ όμως η βασίλισσα της Ευρώπης, ξεγύμνωσε τις αδυναμίες των πράσινων. Οι επιθέσεις της πυρκαγιάς τείνουν να γίνουν κανόνας, παρά εξαίρεση στον φετινό Παναθηναϊκό.

Η περίοδος χάριτος νομίζω τελείωσε για όλους. Προπονητής και παίκτες, οφείλουν να δουλέψουν και να κατανοήσουν πως δεν γίνεται να χάνουν τόσο εύκολα μέσα στο ΟΑΚΑ. Μην μου πείτε ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Θα θυμάστε πως πέρσι η πιο “ξύλινη” βερσιόν του ΠΑΟ, δεν έβαζε πόντους στην επίθεση, όμως αμυντικά έδινε το 100%. Φέτος χάθηκε κι αυτό το θετικό στοιχείο. Ο Πιτίνο καλά τα λέει στις συνεντεύξεις τύπου για box out και δουλειά, αλλά έχω την αίσθηση, πως και ο ίδιος είναι ντεφορμέ. Σας παραπέμπω στο προηγούμενο blog μου, όπου είχα επισημάνει τις αδυναμίες του Αμερικανού κόουτς και εφτά μέρες αργότερα δεν υπήρξε ίχνος βελτίωσης.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο, είναι τα όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Αναφέρθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα και στο γεγονός, πως όταν αυτό ολοκληρωθεί, τότε ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να κάνει ένα μεγάλο σερί νικών. Να με συγχωρείτε, αλλά εγώ διαφωνώ μ’αυτή τη δήλωση. Τι σημαίνει να κλέψει κάποιο παιχνίδι σε Μόσχα και Μιλάνο; Πέρσι από εκείνες τις έδρες έφυγε με το διπλό, παίζοντας όχι κλεφτοπόλεμο, αλλά ισορροπημένο μπάσκετ. Δεν κατανοώ γιατί πρέπει να περάσει αυτό το δύσκολο διάστημα για να κάνει σερί ο ΠΑΟ.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ δεδομένες τις νίκες με ΤΣΣΚΑ και Μιλάνο, αλλά όχι και να θεωρείται έκπληξη μεγατόνων τυχόν διπλό. Ο φετινός Παναθηναϊκός χτίστηκε για κάτι παραπάνω φέτος κι αυτό δήλωσε και ο Πιτίνο, ερχόμενος ξανά στο τριφύλλι. Επιπλέον δεν νοείται να λέγεται μετά το ματς με την Μπασκόνια, πως η ομάδα είναι εξαιρετική από τη γραμμή του τρίποντου και χθες να υποστηρίζει την άποψη, εκτός από τον Φριντέτ οι υπόλοιποι παίκτες είναι απλά συμπαθητικοί σουτέρ.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Ο Ρικ Πιτίνο είναι “δάσκαλος”, όμως μέχρι τώρα το προπονητικό του πλάνο, αγνοείται. Μακάρι η συνέχεια να είναι διαφορετική και ο Παναθηναϊκός να γίνει πιο ελκυστικός και πιο αποτελεσματικός…

ΥΓ. Αυτό με το ριμπάουντ είναι ανέκδοτο. Δεν θυμάμαι άλλο σύνολο να δίνει τόσες πολλές δεύτερες επιθέσεις. Πρώτος ριμπάουντερ ο Φριντέτ; Απαράδεκτο!

ΥΓ2. Το μομέντουμ κάποιων αναμετρήσεων, αλλάζει και με μία τεχνική ποινή, έναν μίνι-τσαμπουκά. Δεν είναι κακό, πολλοί το έχουν κάνει μ’απόλυτη επιτυχία.

ΥΓ3. Χρειάζεσαι προπονητή που να σου λέει συνέχεια κάνε box out; Δυστυχώς οι παίκτες του ΠΑΟ, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν βάζουν το κορμί τους στη φωτιά.

ΥΓ4. Ξεκινάει ο Ταβάρες, μπαίνει ο Μίκι. Βγαίνει ο Ράντολφ, τον αντικαθιστά ο Τόμπκινς. Πρόβλημα με φάουλ ο Καμπάτσο; Ο Λαπροβίτολα τα έκανε όλα σωστά. Τρομακτικό ρόστερ με δύο βασικές ελλείψεις (Γιουλ, Κάρολ).