Ο οδηγός της Mercedes είναι 13ος στη λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη, ενώ ξεπέρασε σε συνολικά έσοδα τον Mίκαελ Σουμάχερ.

O Λιούις Χάμιλτον αποτελεί τον καλύτερα αμειβόμενο οδηγό αγώνων στον πλανήτη και τον μοναδικό, που κατάφερε να πλασαριστεί και στο εφετινό σχετικό Top 20 του οικονομικού περιοδικού Forbes. Ο Βρετανός καταλαμβάνει την 13η θέση με συνολικά ετήσια έσοδα 55 εκατ. δολάρια, τα 45 από τα οποία προέρχονται από τον μισθό και τα πριμ του στη Mercedes, ενώ τα υπόλοιπα 10 τα έχει λάβει για τη διαφήμιση προϊόντων και από χορηγούς. Πρώτος στην εφετινή λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο είναι ο Λίονελ Μέσι με ετήσια έσοδα 127 εκατ. δολάρια. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν άλλοι δύο διάσημοι ποδοσφαιριστές και πιο συγκεκριμένα ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 109 εκατ. δολάρια και ο Νεϊμάρ με 105 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes ο Χάμιλτον έσπασε μέσα στο 2019 και το ρεκόρ συνολικών εσόδων στην καριέρα ενός οδηγού της Formula 1, που κατείχε μέχρι εφέτος ο Μίκαελ Σουμάχερ. Το οικονομικό περιοδικό εκτιμά, ότι ο οδηγός της Mercedes έχει κερδίσει συνολικά μέχρι τώρα στην καριέρα του στη Formula 1 435 εκατ. ευρώ. Ο Σούμι, που ολοκλήρωσε το 2012 την καριέρα του στο άθλημα, ήταν επί πολλά χρόνια πρώτος στον σχετικό πίνακα με περίπου 413 εκατ. ευρώ και πέρασε πλέον δεύτερος, ενώ την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Φερνάντο Αλόνσο με 407 εκατ.,  Σεμπάστιαν Φέτελ με 319 εκατ., Κίμι Ράικονεν με 295 εκατ. και Τζένσον Μπάτον με «μόνον» 131 εκατ.

Τα περισσότερα χρήματα μεταξύ των οδηγών της Formula 1 χωρίς παγκόσμιο τίτλο έχει κερδίσει ο έβδομος της αιώνιας λίστας του Forbes, Ραλφ Σουμάχερ, με 108 εκατ. ευρώ! Η δεκάδα συμπληρώνεται εδώ από τους Ζακ Βιλνέβ (102 εκατ. ευρώ) και Φελίπε Μάσα και Ρούμπενς Μπαρικέλο με περίπου 97 εκατ. ευρώ ο καθένας.