Είναι μόλις 21 ετών και έχει καταφέρει να κάνει όλο τον κόσμο (κυρίως του τένις) να παραμιλά. Μεγάλες μορφές του αγωνίσματος μιλούν για τον επόμενο… μεγάλο και οι εν ενεργεία τεράστιοι αθλητές του τένις τα βρίσκουν… σκούρα απέναντί του. Το όνομά του, μα φυσικά, Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο Έλληνας τενίστας δείχνει πραγματικός “άντρας” μέσα στο γήπεδο, καταφέρνοντας να βρίσκεται στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, όντας ο πρώτος (και μοναδικός) “Έλλην” που το έχει καταφέρει.

Μια ονειρική χρονιά!

Αν κάποιος μέσα στο 2019 μπορεί να καυχηθεί πως “κατάφερα πολλά σε ατομικό άθλημα”, αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος, πέραν του Στέφανου Τσιτσιπά.

Στις 20 Ιανουαρίου 2019 ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ στο Αυστραλιανό Όπεν, προχωρώντας στη φάση των 8 του πρωταθλήματος. Την επόμενη ημέρα κέρδισε τον Ισπανό Μπαουτίστα Αγκούτ και πέρασε στους ημιτελικούς του Australian Open.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Νταβίντ Γκοφέν στον ημιτελικό του τουρνουά της Μασσαλίας και προκρίθηκε στον τελικό. Στον τελικό έπαιξε με τον Μίκαϊλ Κουκούσκιν και τον νίκησε με 2-0.

Στις 5 Μαΐου 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Ουρουγουανού Πάμπλο Κουέβας (νούμερο 67 του κόσμου) με 2-0 σετ (6-3,7-6) στον τελικό του Millennium Estoril Open, που πραγματοποιήθηκε στο Εστορίλ της Πορτογαλίας. Αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος για τον Έλληνα πρωταθλητή και πρώτος στην χωμάτινη επιφάνεια.

Στον σημαντικότερο τίτλο της σταδιοδρομίας του, στις 17 Νοεμβρίου 2019 κατέκτησε τους τελικούς του ATP και αναρριχήθηκε στην 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Το μέλλον που του ανήκει και ο στόχος της κορυφής…

Το πιο σημαντικό για τον Τσιτσιπά είναι η ηλικία του. Μεγάλα “τέρατα” όπως ο Ναδάλ, ο Τζόκοβιτς και ο Φέντερερ μεγαλούργησαν τις προηγούμενες 2 δεκαετίες, ωστόσο ο 21χρονος δείχνει ικανός να πάρει εκείνος την σκυτάλη κι αυτό γιατί έχει συνέπεια, διαθέτει το ταλέντο και την αυτοπεποίθηση ενός “νικητή”, ενώ και τα ατομικά του χαρακτηριστικά τον ευνοούν πλήρως. Δεν είναι τρελό να ειπωθεί πως ο δικός μας Στέφανος μπορεί να στοχεύσει στο νούμερο 1!

Οι θυσίες για την καταξίωση.

Σε πολλές του δηλώσεις, μας έχει δώσει να καταλάβουμε, πως για να γίνεις ο κορυφαίος χρειάζονται θυσίες και ξέρετε… για κάποιον που βρίσκεται μόλις στα 21 δεν είναι εύκολο. Το αίσθημα του “παιδιού” μιλά μέσα του, αλλά εκείνο του “άντρα” το κατευνάζει! Ο Τσιτσιπάς αγαπά αυτό που κάνει και πάνω απ’ όλα έχει κίνητρο την κορυφή, γι’αυτό διαθέτει την ωριμότητα να κάνει ουκ ολίγες θυσίες και να αγωνίζεται… κατά ρυπάς!

Τα συνολικά κέρδη…

Ένας μεγάλος αθλητής, δεν θα μπορούσε να μην ανταμειφθεί και αναλόγως… Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αποτελεί την εξαίρεση. Μαζί με την καταξίωση και την δόξα, έρχεται και το χρήμα. Ο τενίστας από την Ελλάδα μετρά κέρδη της τάξεως των 5.535.000 δολάρια.

Το ήθος και η ταπεινότητα.

Μετά από μεγάλες νίκες ή ακόμα και κατακτήσεις τροπαίων δεν έχει ξεφύγει. Μπορεί να έχει πανηγυρίσει εν εξάλλω, αλλά σε όλες του τις δηλώσεις είναι μετρημένος, ξέρει πως πατά στην γη και τονίζει πως ακόμα είναι πολύ μικρός για να πει μεγάλες… κουβέντες. Το ήθος επιδεικνύεται διαρκώς μέσα από τις τοποθετήσεις του, όπως αντίστοιχα και η ταπεινότητα.

Βγάζοντας το συνολικό συμπέρασμα για τον “τεράστιο” Στέφανο, καταλαβαίνουμε πολλά. Όσα παρουσιάστηκαν παραπάνω δείχνουν αν έχει τις πτυχές για να γίνει ο κορυφαίος. Αν είναι απόλυτα υγιής, τολμώ να πω, πως την δεκαετία που επέρχεται θα δούμε μεγάλα πράγματα!