Το παγκόσμιο μπάσκετ έχει στενοχωρηθεί βαθύτατα από την απώλεια του Ντέιβιντ Στερν και ο νυν κομισάριος Άνταμ Σίλβερ παραδέχθηκε πως ο εκλιπών μετέτρεψε το ΝΒΑ σε παγκόσμια λίγκα.

«Για 22 χρόνια είχα το προνόμιο να παρακολουθώ δια ζώσης τον Ντέβιντ εν δράση. Ήταν μέντορας κι ένας από τους πιο κοντινούς μου φίλους. Περάσαμε ατελείωτες ώρες στο γραφείο, στα γήπεδα και τα αεροπλάνα, οπουδήποτε μάς πήγαινε το μπάσκετ… Όπως κάθε θρύλος του ΝΒΑ, ο Ντέιβιντ είχε τρομερά ταλέντα όμως το σημαντικό στην περίπτωση του ήταν ότι είχε αναπτύξει τα βασικά: Προετοιμασία, έμφαση στη λεπτομέρεια και σκληρή δουλειά.

Ο Ντέιβιντ ανέλαβε το ΝΒΑ το 1984. Στα 30 χρόνια που δούλεψε ως κομισάριος, έκανε το ΝΒΑ παγκόσμια υπόθεση. Προώθησε παγκόσμιες συνεργασίες και προγράμματα κοινωνικής ευθύνης, φέρνοντας το ΝΒΑ σε δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Λόγω του Ντέιβιντ, το ΝΒΑ έγινε παγκόσμιο brand, μετατρέποντας τον όχι μόνο σε ένα από τους κορυφαίους κομισάριους όλων των εποχών αλλά και σε έναν από τους ηγέτες με τη μεγαλύτερη επιρροή. Κάθε μέλος της οικογένειας του ΝΒΑ χρωστάει στον Ντέιβιντ για το όραμα, τη γενναιοδωρία και την έμπνευση του. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στη σύζυγο του, τους γιους του και την οικογένεια του»