Η Αναντολού Εφές έκανε υγιεινό περίπατο στο ματς με την Χίμκι την οποία συνέτριψε με σκορ 101-82 και παρέμεινε στην κορυφή της Euroleague. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Λάρκιν και Πλαίς με 20 πόντους έκαστος, ενώ για τους χωρίς Σβεντ Ρώσους ο Έβανς σημείωσε 15.

Οι Τούρκοι μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, έχοντας ως όπλα τους Λάρκιν και Σίνγκλετον, που ήταν απίστευτοι από τη γραμμή των 6,75. Η Χίμκι χωρίς τον Σβεντ στη σύνθεσή της, ήταν περισσότερο ομαδική κι εκμεταλλεύτηκε το πλούσιο ρόστερ της. Στα τρίποντα ήταν κάκιστη, όμως ο πλουραλισμός πάντα βοηθάει να γίνει δυσανάγνωστος από τον αντίπαλο. Το 21-19 ήταν μία καλή βάση και για τους δύο συλλόγους.

Στη συνέχεια οι Ρώσοι μπήκαν αποφασισμένοι να προβληματίσουν τους γηπεδούχους, που ίσως και να ήταν περισσότερο χαλαροί απ’ όσο έπρεπε. Ο Αταμάν πήρε τάιμ-άουτ και έκοψε λίγο το ρυθμό των Ρώσων. Βέβαια σ’ αυτό βοήθησε και ο Λάρκιν που πήρε μερικώς την κατάσταση στα χέρια του και το 47-43 ήταν κυρίως έργο δικό του.

Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν όλα προς όφελος της Εφές. Η Χίμκι είχε ξεχάσει τηνάμυνα στ’αποδυτήρια ή καλύτερα δεν ξέρει να παίζει άμυνα. Οι Τούρκοι που έχουν απίστευτο firepower σαν ομάδα, έβαλαν 30 πόντους και ουσιαστικά τελείωσαν την υπόθεση-νίκη. Το 77-61 ήταν διαφορά που καλύπτεται, όμως η εικόνα των Ρώσων δεν προμήνυε κάτι τέτοιο.

Όπερ κι εγένετο η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστική με τους Τούρκους να συντρίβουν τους αντιπάλους τους με σκορ 101-82.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 47-43, 77-61, 101-82