H Mάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-0 επί της Πορτ Βέιλ, ενώ και η Λέστερ νίκησε με 2-0 τη Γουίγκαν. Εν αναμονή της ρεβάνς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουλβς κόλλησαν στο μηδέν στο Molineux…

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας και κάτοχος του FA Cup δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει την Πορτ Βέιλ που αγωνίζεται στην 4η κατηγορία. Αν και ο Πόουπ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους σε 1-1 στο 35ο λεπτό ο Αγουέρο έδωσε τη λύση (42′), πριν οι Χάργουντ και Φοντέν στο δεύτερο μέρος «κλειδώσουν» την πρόκριση για την Μάντσεστερ Σίτι (4-1).

Η έτερη ομάδα του Μάντσεστερ είχε δύσκολο έργο στην έδρα της Γουλβς, με την οποία θα αναμετρηθούν ξανά αυτή τη φορά στο Old Trafford. Ο Ρομέρο στο πρώτο μέρος κράτησε το μηδέν με καλύτερη την ευκαιρία του Ντόχερτι στο 14′ που ο Αργεντινός έδιωξε εντυπωσιακά. Η Γιουνάιτεντ έφτασε κοντά στο «διπλό» αλλά, ο Μάρκους Ράσφορντ είδε τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της Γουλβς στο 70′.

Οι «λύκοι» στο τελευταίο τέταρτο πίεσαν και στο 77′ σκόραραν ωστόσο, το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ για χέρι του Νέβες. Μάλιστα ο Χιμένες στο 82′ έφτασε μια ανάσα από το 1-0 όμως το σουτ από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αργεντινού τερματοφύλακα.

Η Λέστερ έπαιξε με αναπληρωματικούς στην αναμέτρηση με τη Γουίγκαν αλλά, χάρη σε αυτογκόλ του Πιρτς (19′) και τέρμα του Μπαρνς στο 40ο λεπτό πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Νωρίτερα στα άλλα ματς, η Γουότφορντ αν και προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο επί της Τρανμίρ, η ομάδα της Γ’ κατηγορίας της Αγγλίας κατάφερε να πετύχει τρία γκολ σε 22′ και θα παίξει επαναληπτικό στην έδρα της. Αντίθετα, Σαουθάμπτον, Μπέρνλι και Νόριτς πήραν εύκολα την πρόκριση καθώς επικράτησαν των Χάντερσφιλντ, Πιτέρμπορο και Πρέστον με 2-0, 4-2 και 2-4 αντίστοιχα.

Μπράιτον και Άστον Βίλα γνώρισαν και οι δύο την ήττα από Σέφιλντ Γουένσντεϊ (κέρδισε ομάδα τις Premier League μετά από 27 χρόνια!) και Φούλαμ που αγωνίζονται στην Τσάμπιονσιπ με 0-1 και 2-1 αντίστοιχα.

Συνολικά τα αποτελέσματα:

Μπέρνιγχαμ – Μπλάκμπερν 2-1
Μπρίστολ Σίτι – Σρέσμπουρι 1-1*
Μπέρνλι – Πιτέρμπορο 4-2
Μίλγουολ – Νιούπορτ 3-0
Ρότσντεϊλ – Νιουκάστλ 1-1*
Ρόδερχαμ – Χαλ 2-3
Μπρέντφορντ – Στόουκ 1-0
Μπράιτον – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-1
Κάρντιφ – Κάρλισλ 2-2*
Φούλαμ – Άστον Βίλα 2-1
Όξφορντ – Χάρτπουλ 4-1
Πρέστον – Νόριτς 2-4
Ρέντινγκ – Μπλάκπουλ 2-2*
Σαουθάμπτον – Χάντερσφιλντ 2-0
Γουότφορντ – Τρανμίρ 3-3*
Μπόρνμουθ – Λούτον 4-0
Φλίντγουντ – Πόρτσμουθ 1-2
Λέστερ – Γουίγκαν 2-0
Μάντσεστερ Σίτι – Πορτ Βέιλ 4-1
Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0*

*(Τα παιχνίδια που έληξαν ισόπαλα θα έχουν επαναληπτικό)