Στέφανος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης βρέθηκαν μια ανάσα από την νίκη επί των Κράβιετζ/Μις στο ATP Cup, όμως οι Γερμανοί κατάφεραν τελικά να επιβληθούν μετά από ένα δραματικό σε εξέλιξη τάι μπρέικ.

Οι σαφώς πιο έμπειροι και πιο ξεκούραστοι αντίπαλοί τους νίκησαν 3-6, 6-1, 17-15, με αποτέλεσμα να πάρει τη σειρά η Γερμανία.

Η Ελλάδα, δηλαδή, έμεινε χωρίς νίκη στη διοργάνωση και είναι στην τελευταία θέση του Group F, πίσω από τις Αυστραλία, Καναδά και Γερμανία.

Η ομάδα του Κύργιου, μάλιστα, ήδη έχει πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά, ως νικήτρια του ομίλου, και είναι η πρώτη στο τουρνουά που τα καταφέρνει.

Καναδάς και Γερμανία θα αναμετρηθούν σε δύο μέρες, με την ελπίδα ότι θα είναι από τις δύο καλύτερες δεύτερες που θα ακολουθήσουν τους έξι νικητές των γκρουπ.

Το παιχνίδι κρίθηκε σε ένα… rollercoaster σούπερ τάι μπρέικ, όπου η Ελλάδα προηγήθηκε με 0-5 και είχε στη συνέχεια έξι ματς πόιντς!

Δύο από αυτά τα είχε στο δικό της σερβίς (στο 11-12 και στο 13-14), όμως Τσιτσιπάς και Περβολαράκης έκαναν έκαναν ισάριθμα λάθη, με συνέπεια να μείνει ζωντανή η Γερμανία και να καθαρίσει το ματς στο δικό της δεύτερο ματς πόιντ.

Ήταν μια αξιόλογη προσπάθεια που κράτησε συνολικά 108 λεπτά, αλλά η ουσία είναι ότι η Ελλάδα μένει εκτός προημιτελικών.

Και γι’ αυτό ο Στέφανος έφυγε βιαστικά και εκνευρισμένος για τα αποδυτήρια, αφήνοντας πίσω του την υπόλοιπη ελληνική αποστολή.

Θυμίζουμε ότι ο Περβολαράκης είχε χάσει νωρίτερα από τον Στρουφ, ενώ ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε με τη νίκη σε βάρος του Ζβέρεφ.

Μένει τώρα η αναμέτρηση με την Αυστραλία την Τρίτη (7/1, 09.30), που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Ο Τσιτσιπάς, ωστόσο, παίζει με τον Ντε Μινόρ και σίγουρα θέλει τη νίκη για το γόητρο και τους προσωπικούς βαθμούς του.