Μια σπουδαία κίνηση έκανε η ΕΣΚΑ με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, καθώς παρουσίασε έναν νέο, κυρίως ανθρώπινο θεσμό στο μπάσκετ.

Πρόκειται για το “ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ” όπως ονομάζεται και με αυτή την ενέργεια επιθυμεί να ενώσει τις δυνάμεις του αθλητισμού μέσα κι έξω από το παρκέ για να μεταδώσει την έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς.

“Η ΕΣΚΑ ενώνει τις δυνάμεις της με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για έναν ολόκληρο θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δώσουμε… πάσα στη ζωή!”.

Στις 4 Ιανουαρίου 2020, στην Αίθουσα Τύπου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, παρουσία του Τύπου, μελών της ΕΣΚΑ και εκλεκτών καλεσμένων όπως ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς και η πρόεδρος κ. Χάρις Ματσούκα και μέλη του Συμβουλίου του Ε.ΚΕ.Α., παρουσιάστηκε το νέο αυτό πρόγραμμα.

Τα λόγια του Προέδρου κ. Γιάννη Αλεξόπουλου μετέφερε η Αντιπρόεδρος κ. Ελισάβετ Φάσουρα καθώς άκρως προσωπικός λόγος δεν επέτρεψε την παρουσία του:

“Στο ξεκίνημα του νέου έτους, η ΕΣΚΑ έχει τη χαρά να σας καλεί σήμερα για να σας ανακοινώσουμε το νέο μας θεσμό.  Αρκετό καιρό οραματιζόμαστε μια από κοινού προσπάθεια, με τη συμμετοχή όλων των σωματείων και των μελών μας, με σκοπό όλοι μαζί να δώσουμε ζωή από τη ζωή μας. 

Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερη τιμή που έχω δίπλα μου τον κ. Γιώργο Μαυρωτά που εκπροσωπεί την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την κ. Χαρις Ματσούκα, την πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Χωρίς την συμβολή και την άψογη συνεργασία τους, δεν θα βρισκόμασταν εδώ. 

Aπό σήμερα λοιπόν, η ΕΣΚΑ ανακοινώνει επίσημα την έναρξη του «Κυπέλλου Εθελοντικής Αιμοδοσίας».

Πρόκειται για τον νέο μας θεσμό, που θα διαρκέσει όλο το χρόνο και με το καλό του χρόνου τέτοια μέρα, θα ανακοινώσουμε το σωματείο με τη μεγαλύτερη προσφορά καθώς και τη γενικότερη συμμετοχή από όλα τα σωματεία μας. 

Όπως η καλύτερη ομάδα επιβραβεύεται στον αγώνα, έτσι κι εμείς θα επιβραβεύσουμε τον νικητή του Κυπέλλου αυτού μαζί με όλους όσους συμμετάσχουν. 

Αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή, που βοηθούν να γίνει πραγματικότητα όλο αυτό το εγχείρημα, είναι αρκετές εταιρείες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας και η προσφορά τους είναι πραγματικά συγκινητική. 

Ο αθλητισμός δίνει μαθήματα ζωής καθημερινά και τώρα ήρθε η ώρα να κάνει και πράξεις. Νικητές στο παρκέ αναδεικνύονται όσοι προσπαθούν και άλλοτε θα κερδίσουν, άλλοτε θα χάσουν. Νικητές όμως στη ζωή μπορούμε να είμαστε καθημερινά, διαθέτοντας μόνο 5 λεπτά από το χρόνο μας. 

Σας ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω να βρισκόμαστε συχνά για τέτοιες χαρούμενες ανακοινώσεις. Εύχομαι καλή χρονιά, εντός κι εκτός παρκέ!”.

Μετά τις δηλώσεις και των καλεσμένων της ΕΣΚΑ, ανανεώθηκε και το ραντεβού όλων των φορέων για το προσεχές διάστημα δίνοντας την υπόσχεση του χρόνου τέτοια μέρα όλοι μαζί να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι και να κάνουν έναν άκρως θετικό απολογισμό για το “Κύπελλο Εθελοντικής Αιμοδοσίας”.