Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς δείχνει έμπρακτα πως η Πολιτεία στηρίζει και είναι δίπλα στον Αθλητισμό και τις όμορφες εκφάνσεις του.

Ο κ. Μαυρωτάς βρέθηκε στην παρουσίαση της ΕΣΚΑ για το νέο θεσμό που ονομάζεται “ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ” και μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την ενέργεια αυτή αλλά και για το μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς: 

“Κατ’αρχήν να ευχαριστήσω την ΕΣΚΑ για την πρόσκληση, χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, στην παρουσίαση μίας ενέργειας η οποία για όσους από εμάς έχουν ασχοληθεί με τον αθλητισμό απ’ οποιοδήποτε πόστο, είναι αυτό που ονομάζουμε αθλητικό κίνημα. Ένα κομμάτι της πραγματικής του διάστασης. Γιατί αθλητισμός δεν είναι μόνο κύπελλα, μετάλλια και πρωταθλήματα, δεν είναι μόνο γκολ, τρίποντα και ρεκόρ. Αθλητισμός είναι κυρίως κοινωνική προσφορά, είναι αλληλεγγύη, είναι συμμετοχή.

Το “Κύπελλο Εθελοντικής Αιμοδοσίας” που καθιερώνει ΕΣΚΑ, είναι ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι αυτό που λέμε πολλές φορές μεταφορικά “ματώνω για τη νίκη”, τώρα αυτό αποκτά ένα πραγματικό νόημα. Το μπασκετικό οικοσύστημα για άλλη μία φορά πρωτοπορεί και δείχνει το δρόμο. Η πρωτότυπη αυτή προσπάθεια της ΕΣΚΑ, της μεγαλύτερης ένωσης σωματείων καλαθοσφαίρισης της χώρας, φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και πυξίδα και για άλλες ενώσεις και για άλλα αθλήματα θα έλεγα εγώ. Ποτέ άλλοτε αυτό το μότο που λέμε ότι “ο αθλητισμός είναι ζωή”, δεν είχε τόσο πιστή εφαρμογή.

Ναι είναι ζωή ο αθλητισμός και μπορεί να είναι και η ζωή του διπλανού μας! Και μπορεί παλαιότερα ο αθλητισμός να ήταν ένα εργαλείο υπεροχής και κυριαρχίας, θυμηθείτε πως το χρησιμοποιούσαν πολλές χώρες κυρίως την περίοδο του ψυχρού πολέμου, σήμερα όμως είναι ένα εργαλείο συμμετοχής, αποδοχής, ισότητας, ενσωμάτωσης και αλληλεγγύης.

 Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η αθλητική ηγεσία θα είναι πάντοτε αρωγός σε τέτοιες ενέργειες. Ενέργειες που βάζουν στην λέξη αθλητισμός το Α κεφαλαίο. Το “Κύπελλο Εθελοντικής Αιμοδοσίας” είναι ένα κύπελλο γεμάτο ζωή, γεμάτο προσφορά, γεμάτο αλληλεγγύη. Ο υγιής συναγωνισμός δεν ήταν ποτέ τόσο κυριολεκτικός. Αυτό δεν είναι όμως τελικά ο πραγματικός αθλητισμός;

Συγχαρητήρια λοιπόν στην ΕΣΚΑ για αυτή την πρωτοβουλία και εύχομαι να βρει πολλούς συμπαίκτες σε αυτόν τον αγώνα. Κάνετε λοιπόν μία πάσα στη ζωή, ή μάλλον κάνετε πάσα την ίδια τη ζωή! Και που ξέρετε, κάποια στιγμή μπορεί κι εσείς να πάρετε μία τέτοια ωραία πάσα, μια τέτοια ωραία ασίστ.

Ευχαριστώ λοιπόν, συγχαρητήρια στην ΕΣΚΑ και θα είμαστε στο πλάι της όπως και σε οποιονδήποτε άλλον έχει τέτοιες ωραίες πρωτοβουλίες”.