Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε παραδέχτηκε την ευκολία με την οποία προετοιμάστηκε η Σίτι για τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό στο φετινό LeagueCup, στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο Βέλγος σούπερ σταρ συμμετείχε στη φάση του τρίτου γκολ της ομάδας του όταν από το δικό του σουτ και την απόκρουση του Ντε Χέα η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Αντρέας Περέιρα για το αυτογκόλ και το προσωρινό 3-0 των «πολιτών» στην έδρα των συμπολιτών τους.

Το τελικό 3-1 δίνει ασφάλεια στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού στο Etihad για να βρεθούν οι Πρωταθλητές σε τρίτο διαδοχικό τελικό του Carabao Cup και να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

«Χρειαστήκαμε 15 λεπτά τακτικής και… αυτό ήταν όλο» είπε ο Ντε Μπρόινε για την προετοιμασία της Σίτι πριν από το πρώτο ματς με τη Γιουνάιτεντ και πρόσθεσε για τον ρόλο που είχε ο Μπερνάρντο Σίλβα ως «ψευτοεννιάρι»:

«Με τον Μπερνάρντο να επιστρέφει πιο πίσω, είχαμε υπεροχή στο χώρο του κέντρου με τέσσερις έναντι τριών κι εκεί το πρόβλημα ήταν των αντιπάλων μας για ν’ αποφασίσουν τι ήθελαν να κάνουν. Είτε θα έβγαζαν έναν αμυντικό για να πάει πάνω στον Μπερνάρντο αποδυναμώνοντας την άμυνα, είτε απλά ο Μπερνάρντο θα είχε απόλυτη ελευθερία. Στο δεύτερο ημίχρονο απλά κάναμε ένα λάθος και μας έβαλαν γκολ».