Το Ρέθυμνο αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Περιστέρι (11/1, 15:45) για την 15η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League και ο Χριστόφορος Ραζής αναφέρθηκε στην προσεχή αναμέτρηση τονίζοντας πως η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου είναι το φαβορί του αγώνα.
Αναλυτικά το blog του Έλληνα γκαρντ στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Καλησπέρα από το μπλογκ του ΕΣΑΚΕ.

Η νέα χρονιά αποδείχθηκε γούρικη για εμάς. Τουλάχιστον το ξεκίνημα της. Θεωρώ πως κάναμε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις μας τη φετινή σεζόν. Κάναμε σχεδόν τα πάντα σωστά, ακολουθήσαμε το πλάνο που μας είχε δοθεί, περιορίσαμε την επιθετική ικανότητα του αντιπάλου και φτάσαμε στην 6η νίκη.

Στην 6η σερί επιτυχία στο γήπεδο μας, το οποίο αποτελεί μοναδικό επίτευγμα για την ομάδα μας, ειδικά με τους αντιπάλους που αντιμετωπίσαμε. Αυτό είναι που μας έχει διατηρήσει μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό και αυτό θα πρέπει να πράξουμε σε όλα τα ματς που ακολουθούν στο «Μελίνα Μερκούρη», για να είμαστε σίγουροι για την επίτευξη του στόχου. Όσο σίγουρος μπορεί να είναι κάποιος σε αυτό το τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Όμως, σε σχέση με τον α’ γύρο θα πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας στα εκτός έδρας ματς. Αύριο, φυσικά, έχουμε μία πολύ δύσκολη αποστολή σε μία έδρα που έχει ακριβώς τον ίδιο θετικό απολογισμό με εμάς. Με τον αντίπαλο να βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και να διαθέτει ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ της κατηγορίας.

Το Περιστέρι είναι σαφώς το φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση, αλλά και εμείς θα κοιτάξουμε τη δουλειά μας. Η συγκέντρωση και η αφοσίωση στην αμυντική μας λειτουργία μπορούν να μας δώσουν κάτι θετικό. Άλλωστε, η προϋπόθεση για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή είναι οι νίκες και εκτός έδρας. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει για εμάς στον β’ γύρο.