Η Γιουβέντους “καθάρισε” με δυο γκολ με το… “καλησπέρα” της αναμέτρησης στο Olimpico και αφού κράτησε τη νίκη κόντρα στην Ρόμα (1-2) απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής της Serie A.

Μετά την ισοπαλία της Ιντερ με την Ατάλαντα, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι ήξερε ότι μπορεί να επιστρέψει μόνη στο Νο1 του Campionato και το έκανε με το δύσκολο διπλό στην έδρα της Ρόμα, η οποία πίεσε στην επανάληψη αλλά δεν έφτασε στη μεγάλη ανατροπή. Ισοβαθμούν με την Αταλάντα πλέον στην 4η θέση οι Giallorossi.

Μόλις στο 3’ ο Ντιμπάλα εκτέλεσε το φάουλ και ο σέντερ-μπακ, Ντεμιράλ, έκανε το 0-1 για την Γιούβε, η οποία στο 10’ πήρε πέναλτι για ανατροπή του Ντιμπάλα από τον Βερετού. Ο Ρονάλντο έστησε την μπάλα και έκανε νωρίς το 0-2 για τους Bianconeri, οι οποίοι είχαν απώλεια στο 17’ τον Ντεμιράλ, του οποίου τη θέση πήρε ο Ντε Λιχτ. Ατυχία είχε και η Ρόμα, καθώς ο Τζανιόλο, που πήρε την μπάλα στο δικό του μισό και πέρασε όλη την Γιουβέντους φτάνοντας έξω από την αντίπαλη περιοχή, τραυματίστηκε από τον Ντε Λιχτ και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια. Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Πάου Λόπεθ είπε «όχι» στον Κριστιάνο.

Στην επανάληψη η Ρόμα ανέβασε τις γραμμές τις με σκοποί να πιέσει περισσότερο, ειδικά από τη στιγμή που δεν είχε τίποτα να χάσει. Στο 65’ ο Τζέκο είχε δοκάρι και στη συνέχεια οι Giallorossi διπλή ευκαιρία από την οποία τελικά πήραν πέναλτι για χέρι του Αλεξ Σάντρο. Ο Περότι πρέπει να έχει ξεχάσει πότε έχασε για τελευταία φορά εκτέλεση από τα 11 βήματα και μείωσε σε 1-2. Δυστυχώς για τους Ρωμαίους, αυτό έμεινε μέχρι το τέλος καθώς παρά τον πραγματισμό της Γιούβε, που κάθισε πίσω, οι παίκτες του Φονσέκα παρά τη διάθεση δεν είχαν καλές τελικές και ηττήθηκαν στην έδρα τους.