Με εντυπωσιακή εμφάνιση στην άμυνα και χωρίς να χρειαστεί να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης η Ελλάδα επικράτησε με 18-3 της Κροατίας και ζευγάρωσε τις νίκες της στην φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αυτή η νίκη έδωσε μαζί και το εισιτήριο για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, κάτι που ήταν και ο πρώτος στόχος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Πρώτες σκόρερ για την Ελλάδα ήταν οι Νικόλ Ελευθεριάδου, Ελευθερία Πλευρίτου και Έλενα Ξενάκη που σημείωσαν τρία τέρματα, ενώ δύο πρόσθεσαν οι Βασιλική Διαμαντοπούλου, Άλκηστη Αβραμίδου και Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκαν από ένα ημίχρονο Χρυσή Διαμαντοπούλου (πρώτο) και Ιωάννα Σταματοπούλου.

Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Σλοβακία (15/1, 15:30 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται με άνεση να κάνει το 3/3 πριν από τα κομβικά παιχνίδια με Ουγγαρία και Ρωσία που θα κρίνουν την πρωτιά του ομίλου και το καλύτερο πλασάρισμα στην επόμενη φάση.

Κροατία – Ελλάδα 3-18 (0-6, 2-4, 0-5, 1-3)  

Κροατία: Ράτκοβιτς, Μιλίκοβιτς 1, Μιροσλάβιτς 1, Τσάρεβιτς, Λόρνταν, Σκέλιν, Τόπικ, Μπούτιτς Ντ. 1, Μπούκιτς, Μπούτιτς Ι., Μπάρισιτς, Μπόζαν, Τρόγιαν.
Ελλάδα: Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β. 2, Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μ. 1, Αβραμίδου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Μπενέκου Αλ., Κώτσια, Νίνου Ειρ. 1, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 3, Σταματοπούλου.