Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που έχει κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι στο πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με τον Πανιώνιο που δεν έχει βρεθεί στην άσπρη βούλα ούτε μία φορά.

Η 18η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και οι διαιτητές των αγώνων χρειάστηκε να δείξουν την άσπρη βούλα αρκετές φορές. Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ κρίθηκε χάρη σε πέναλτι του Σιμόες στον Βιεϊρίνια, με τον Πορτογάλο να κάνει το 1-0.

Νωρίτερα ο Αστέρας Τρίπολης κέρδιζε τον ΟΦΗ με 2-0 χάρη σε δύο επιτυχημένες εκτελέσεις πέναλτι από τον Χερόνιμο Μπαράλες. Ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 κόντρα στη Λαμία από τα έντεκα βήματα, ενώ πέναλτι κέρδισε και ο Παναθηναϊκός με τον Χατζηγιοβάνη ωστόσο να αστοχεί. Χαμένο πέναλτι είχε και ο Βόλος, αφού ο Μουνίθ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει την Ξάνθη στο 45ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» είναι εκείνοι που έχουν βρεθεί περισσότερες φορές απέναντι από αντίπαλο τερματοφύλακα. Συγκεκριμένα έχουν κερδίσει εννέα πέναλτι από τα οποία έχουν μετατρέψει σε γκολ τα επτά, ενώ αξιοσημείωτο στατιστικό αποτελεί το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει 19 φορές στη Superleague. Δηλαδή ένα μεγάλο ποσοστό των γκολ του Παναθηναϊκού έρχεται από τα έντεκα βήματα.

Όσον αφορά στους συνδιεκδικητές του τίτλου ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που έχει κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι. Επτά φορές έχουν στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα οι «ερυθρόλευκοι» και επτά φορές έχουν ευστοχήσει. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έχει πάρει τέσσερα πέναλτι με τον Δικέφαλο να μην έχει πετάξει κανένα στα… σκουπίδια.

Υπάρχει βέβαια και ομάδα που δεν έχει πάρει ούτε ένα σφύριγμα για πέναλτι και αυτός είναι ο Πανιώνιος. Ο ουραγός της βαθμολογίας δεν έχει στήσει την μπάλα του ούτε μία φορά στην άσπρη βούλα. Στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Ξάνθη, η οποία έχει κερδίσει μόλις ένα στο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο.

Ομάδα Πέναλτι Επιτυχημένα Χαμένα
Παναθηναϊκός 9 7 2
Ολυμπιακός 7 7 0
ΑΕΚ 6 6 0
Ατρόμητος 5 4 1
Αστέρας 5 5 0
Άρης 4 3 1
Βόλος 4 3 1
ΠΑΟΚ 4 4 0
ΑΕΛ 3 3 0
ΟΦΗ 2 1 1
Παναιτωλικός 2 2 0
Λαμία 2 2 0
Ξάνθη 1 1 0
Πανιώνιος 0 0 0