Η διοργανώτρια αρχή του MLB (μπέιζμπολ στις ΗΠΑ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας για τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος των Πρωταθλητών 2017 Άστρος του Χιούστον, σύμφωνα με τις οποίες, έκλεβαν… τα σινιάλα των αντιπάλων τους με την χρήση κάμερας.
Οι καταγγελίες αποδείχθηκαν αληθινές και έτσι οι Άστρος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5 εκ. δολαρίων, το μεγαλύτερο που επιτρέπεται από τους κανονισμούς, ενώ χάνουν το δικαίωμα να επιλέξουν στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο του ντραφτ του 2020 και 2021.

Ο τζένεραλ μάνατζερ των Άστρος, Τζεφ Λοχνόου και ο μάνατζερ Έι Τζι Χιντς, απολύθηκαν μετά την αποβολή τους χωρίς απολαβές για έναν χρόνο από το MLB για τον ρόλο τους στο κλέψιμο… σινιάλων κατά το 2017 όταν και η ομάδα του Χιούστον ήταν νικήτρια στο World Series.

Οι καταγγελίες είχαν να κάνουν με την χρήση κάμερας στα εντός έδρας παιχνίδια των Άστρος, όπου κατέγραψαν τα σινιάλα που έγιναν οι «κάτσερς» προς τους «πίτσερς» όσον αφορά το πως θα θα πετάξουν την μπάλα προς τον αντίπαλο παίκτη, είτε αν είσαι δηλαδή «γρήγορη» ή «πλάγια».

Έτσι μπορούσαν να αποκρυπτογραφήσουν το σινιάλο που δίνει ο «κάτσερ» στον εκάστοτε «πίτσερ» και ανάλογα με το ποιος παίκτες των Άστρος ήταν στην θέση του «μπάτερ» (αυτός που προσπαθεί να χτυπήσει την μπάλα με το μπαστούνι).

Σε συνέντευξη τύπου ο ιδιοκτήτης των Άστρος, Τζιμ Κρέιν επιβεβαίωσε τις απολύσεις των Λοννόου και Χιντς, ενώ και ο προπονητής της ομάδας του Χιούστον το 2017 και τώρα στους Μπόστον Ρεντ Σοξ, Άλεξ Κόρα, αναφέρεται στην αναφορά και πιθανότατα θα τιμωρηθεί και αυτός με αποκλεισμό.

Το MLB απαγορεύει την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών την ώρα του αγώνα, όχι όμως στις προπονήσεις. Επίσης η Λίγκα ερευνά καταγγελίες ότι κάτι ανάλογο έκαναν και οι Μπόστον Ρεντ Σοξ το 2018.

Οι Χιούστος Άστρος κατέκτησαν το 2017 το World Series, πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της ομάδας.