Για την 19η αγωνιστική της Euroleague, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη υποδέχτηκε την Ρεάλ Μαδρίτης του Πάμπλο Λάσο και σε ένα παιχνίδι με χαμηλό ρυθμό η “αρκούδα” προεξέχοντος του Τζέιμς που σταμάτησε στους 19, κατάφερε να υποχρεώσει την Ρεάλ σε ήττα μετά από 13 συνεχόμενες νίκες!

Η ΤΣΣΚΑ σκαρφάλωσε στο 13-6, ενώ η Ρεάλ έπεσε στο 15-4.

Στο παιχνίδι:

Καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτο δεκαλέπτου, η Ρεάλ Μαδρίτης διατηρούσε σχετικά εύκολα τον έλεγχο του παιχνιδιού, αφού σε κανένα σημείο δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Οι Mαδριλένοι είχαν τους Καμπάτσο (7π.)-Τόμπκινς (9π.) να τους οδηγούν, ενώ για τους Μοσχοβίτες, ο Τζέιμς είχε φτάσει τους 5. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 14-21.

Τίποτα δεν άλλαξε εντυπωσιακά στην δεύτερη περίοδο. Σε παιχνίδι με χαμηλό σχετικά ρυθμό, οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο διατηρούσαν την πρωτοβουλία και ήταν διαρκώς σε θέση οδηγού. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη τα έβρισκαν… σκούρα επιθετικά απέναντι στα κορμιά της Ρεάλ και κράταγαν επαφή στο σκορ μέσω των… βολών. Οι συνολικά 26 πόντοι των γηπεδούχων καταδεικνύουν πολλά. Ενώ και οι 33 της Ρεάλ, δεν είναι η καλύτερή της επίδοση φέτος. Το ημίχρονο έκλεισε στο 26-33, με τον Χίλιαρντ να μετρά 8 για την ΤΣΣΚΑ, ενώ για την Ρεάλ ξεχώρισε ο Λαπροβίτολα με 5.

Εξαιρετικά άστοχες ήταν και στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες, δείγμα το πρώτο καλάθι που μπήκε στο 5:55 από τον Μάικ Τζέιμς. Η Ρεάλ από την άλλη δεν έβρισκε καλάθι με τίποτα και οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με τρίποντο του Μάικ Τζέιμς 4:50 πριν το φινάλε της περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από 5:30 λεπτά για να βρουν καλάθι και το τρίτο… κομμάτι του παιχνιδιού έκλεισε στο “φτωχό” 43-43. Για την “αρκούδα” ο Τζέιμς είχε φτάσεις του 15, ενώ ο Χίλιαρντ μέτρησε 11. Για την “βασίλισσα” Τόμπκινς (14π.) και Καμπάτσο (10π.) ξεχώρισαν.

Όπως είναι ευρέως κατανοητό, όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο. Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε καθόλου (ήταν διαρκώς χαμηλά) με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι καθ’όλη την διάρκεια του τελευταίου μέρους, με το σκορ στα μισά να είναι στο 49-50. Αμφότερες οι ομάδες πήγαν μαζί μέχρι και το φινάλε, με τον Τζέιμς να αναλαμβάνει δράση και να φέρνει 2:30 πριν το τέλος στο +3 (55-52) την ΤΣΣΚΑ. Εκεί αντέδρασαν οι Μαδριλένοι και με καλάθι του του Ντεκ 1:30 πριν το τέλος μείωσαν στον πόντο (55-54). Οι παίκτες του Ιτούδη απάντησαν με τρίποντο του Χίλιαρντ 37,5 πριν το τέλος και διαμόρφωσε το 58-54. Η επίθεση των φιλοξενούμενων οδηγήθηκε σε λάθος, ο Χάινς στην συνέχεια ευστόχησε σε 2 βολές, ο Καμπάτσο απάντησε με μία δική του εύστοχη βολή και διαμόρφωσε το τελικό 60-55.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 26-33, 43-43, 60-55.