Η Μπαρτσελόνα τελείωσε τον Βαλβέρδε κι αφού διάφορους προπονητές ν’αρνούνται τους (Τσάβι Κούμαν και Ποτσετίνο) και στράφηκε στον Κίκε Σετιέν.

Ο 61χρονος τεχνικός είναι με κάθε επισημότητα ο νέος προπονητής της Μπάρτσα (συμβόλαιο 2.5 ετών).Tα καταλανικά ΜΜΕ τον θεωρούσαν τον ιδανικό διάδοχο του Βαλβέρδε, ενώ έχουν ήδη βρει και τον βοηθό του, ο οποίος θα είναι ο Έντερ Σαράμπια.

Το 3-4 στο Καμπ Νόου ήταν η καλύτερη συστατική επιστολή και οι Καταλανοί στην πρώτη μεγάλη κρίση αποφάσισαν να βγάλουν το όνομα από το συρτάρι τους. Αλλωστε, λατρεύει τον Μέσι και ο Αργεντίνος δεν ξεχνά τα όσα πει γι αυτόν ο Αργεντίνος κόουτς «Δεν έχω δει κανέναν παίκτη όπως ο Μέσι. Τα κάνει τέλεια δέκα χρόνια τώρα. Δεν ξέρω αν ο Πελέ είχει τη διάρκεια του Μέσι…». Για τον Κίκε Σετιέν το ποδόσφαιρο είναι δημιουργία, λατρεύει τη μπάλα σα Θεά, κι αν είχε δυο ευχές αυτές θα ήταν να παίξει μπάλα με τον Κρόιφ και να προπονήσει τον Μέσι! Κι όμως στα 57 του χρόνια κατάφερε να προπονήσει ομάδα της Primera! Πήρε τη σκυτάλη από τον Πάκο Ερέρα και το 2015 ανέλαβε τη Λας Πάλμας. Ρίσκο, αν σκεφτεί κανείς πως το βιογραφικό του είχε: Σανταντέρ, Πόλι Εχίδο, Λογκρονές, Λούγκο και Ισημερινή Γουινέα (ένα ματς).

Με τους Νησιώτες έπαιξε φουλ επίθεση, δεν τον ένοιαξε το αποτέλεσμα, αλλά το γεγονός πως η ομάδα αποθεώθηκε από τους Ισπανούς για το καλό της ποδόσφαιρο. Δυο ακόμα και θα έφτανε τα 100 τέρματα στη LaLiga, ενώ θα μπορούσε να τερματίσει εύκολα πιο πάνω από την 11η θέση!

Θα παίξει 3-1-4-2 και 3-4-2-1, θα παίξει με 11 παίκτες που θα πρεσάρουν ακατάπαυστα. Τεχνική και ταχύτητα, επίθεση και γκολ! Η Μπέτις τον έκανε δικό της και μαζί του γεύτηκε μεγάλες επιτυχίες, σαν την τεσσέρα στο Καμπ Νόου, σαν το διπλό στο Μπερναμπέου, σαν την πεντάρα στο «Σαντσέθ Πιθχουάν», σαν τη νίκη στο Σαν Σίρο.  «Στον Κίκε, με σεβασμό και θαυμασμό για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο» έγραψε ο Σέρχιο Μπουσκέτς για τον Σετιέν στη φανέλα με το 5 στην πλάτη. Προφητικός…