Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ντεμπούτο του Γιώργου Μπαρτζώκα στον σύλλογο, δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από την Άλμπα Βερολίνου με σκορ 86-93. Για όσους παρακολουθούν από κοντά το ρεπορτάζ των Πειραιωτών, το σημερινό αποτέλεσμα δεν είναι έκπληξη. Τα σκωτσέζικα ντους μας έχουν γίνει συνήθεια και πλέον, όπως εύστοχα δήλωσε χθες τ’απόγευμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Ολυμπιακός δουλεύει για την επόμενη σεζόν.

Ο ρεαλισμός του Έλληνα κόουτς επιβεβαιώθηκε με τον πλέον σκληρό τρόπο για την ομάδα του. Ο κόσμος ήρθε στο ΣΕΦ, όμως έφυγε για πολλοστή φορά στενοχωρημένος και φοβάμαι πως από τον Ιανουάριο, η χρονιά έλαβε άδοξα τέλος. Είναι κρίμα να γράφουμε τέτοιο πράγμα από τόσο νωρίς, όμως πραγματικά πρέπει να συντελεστεί μπασκετικό θαύμα, ώστε οι ερυθρόλευκοι να πουν στη συζήτηση για τα playoff. Με ρεκόρ 7-12 είναι σχεδόν αδύνατο για τον Ολυμπιακό  να κάνει περίπου δέκα νίκες και να τερματίσει στην πρώτη οχτάδα της κατάταξης.

Θέλετε να πούμε και δύο πράγματα για το παιχνίδι; Ο Μπάλντουιν δεν έκανε απολύτως τίποτα στην αναμέτρηση, ο Ρότσεστι ήταν τουλάχιστον επιζήμιος για τους συμπαίκτες του, ενώ και ο Ρούμπιτ δεν κάνει για το επίπεδο του Ολυμπιακού. Ποιοι έμειναν να παλεύουν. Οι Έλληνες, που έδωσαν τα πάντα στο παρκέ, ενώ δυστυχώς ο Πολ κινήθηκε κι αυτός στη μετριότητα. Για την άμυνα ας μην μιλήσουμε καλύτερα. Η Άλμπα έκανε ότι ήθελε, χτύπησε (ως όφειλε) τ’αργά πόδια του Σπανούλη, που σημειωτέον δεν βγήκε δευτερόλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο κι αυτό σίγουρα στην οικονομία όλου του ματς, έπαιξε σημαίνοντα ρόλο.

Φυσικά ο Ολυμπιακός διανύει ίσως τη χειρότερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα τα παρατήσει. Πρέπει να φτιάξει ένα πλάνο και να χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα παιχνίδια, ως πρόβα τζενεράλε για την ερχόμενη σεζόν. Δεν υπάρχει λόγος να χαθεί άλλος χρόνος. Είναι κρίμα για τα πρωτοπαλίκαρα του Μπαρτζώκα (Σπανούλη, Πρίντεζη) να παίζουν σύφωνα με τις δυνατότητές τους, όμως να μην παίρνουν τη βοήθεια που τους αρμόζει.

ΥΓ. Ας γίνουν εκ νέου αλλαγές στους ξένους. Ειλικρινά ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να παίζει συνέχεια με 7-8 παίκτες.

ΥΓ2. Πολύ ευχάριστη νότα η άνοδος του Αντώνη Κόνιαρη. Μιλάμε για έναν αθλητή, που έχει όλο το πακέτο, για ν’αποτελέσει έναν από τους αυριανούς πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού, αλλά και της εθνικής ομάδας.