Το διεθνές δίκτυο εταιρειών λογιστικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα, KPMG Football Benchmark πραγματοποίησε μία έρευνα που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Κιλιάν Μπαπέ και Νεϊμά είναι οι ακριβότεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο ηγέτες της Παρί Σεν Ζερμέν έχουν κατακτήσει τις δύο πρώτες θέσεις στο «ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο». Αρχικά ο Γάλλος επιθετικός κοστολογείται στα 225 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Βραζιλιάνος στα 185 εκατομμύρια ευρώ. Η συνέχεια ανήκει στην Μπαρτσελόνα και στους Λιονέλ Μέσι (180 εκ. ευρώ) και Αντουάν Γκριεζμάν (125), ενώ στα 150 εκατομμύρια ευρώ κοστολογείται ο Ραχίμ Στέρλινγκ της Μάντσεστερ Σίτι και στα 130 ο συμπαίκτης του Κέβιν Ντε Μπρόiνε.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκεται και ο Εντέν Αζάρ (152 εκ. ευρώ) της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης εκπροσωπούνται από τους Μοχάμεντ Σαλάχ (150) και τον Σαντιό Μανέ (130).

Όσων αφορά τις ομάδες το KPMG αναφέρει ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι ο σύλλογος με την μεγαλύτερη αξία, που φθάνει στα 1,279 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ακολουθούν η Μπαρτσελόνα με 1,209 δισ. ευρώ και η Παρί Σεν Ζερμέν με 957 εκατομμύρια ευρώ.