Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης φαίνεται πως δεν έχει παρατήσει την υπόθεση playoff και το 72-66 με θύμα τη Μπασκόνια, αποδεικνύει το προφανές. Εκπληκτικός για το σύνολο του Πλάθα ήταν ο Γουίλς Τόμας με 17 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε ο Ματέους Πονίτκα. Για τους Βάσκους που τα έδωσαν όλα κορυφαίος ήταν ο Σενγκέλια με 14 πόντους 6 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Οι Ρώσοι ήταν πιο ομάδα από τους Ισπανους στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πλάθα ειχε δώσει σαφής εντολή για τάϊσμα των Αίβερσον και Αγιόν, κι αυτοί έκαναν το καθήκον τους Αυτός που ήταν ορεξάτος ήταν ο Ματέους Πονίτκα, ο οποίος έκανε τη διαφορα εκτελεστικά, αν και στα μετόπισθεν είχε μερικά θεματάκια. Η Μπασκόνια από τη μεριά της έπαιζε μονοδιάστατο μπάσκετ, χωρίς ιδέες κι αυτό την έκανε εύκολα αναγνώσιμη από τους αντιπάλους της. Ο Σενγκέλια με τον Τζάνινγκ έκαναν ότι μπορούσαν, όμως το 39-31 άφηνε τη Ζενίτ ικανοποιημένη.

Ο ρυθμός δε διαφοροποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό στα επόμενα είκοσι λεπτά. Η Ζενίτ βρήκε κι άλλο πόλο στην επίθεση, αφού ο Τόας ξύπνησε, όμως οι Βάσκοι με τον Στάουσκας παρέμεναν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης. Μάλιστα η άνοδος των Μάικλ και τζάνινγκ έριξαν κι άλλο τη διαφορά και το 47-43, άφηνε όλα τα σενάρια ανοιχτά. Μάλιστα οι Βάσκοι πέρασαν και μπροστά με δύο πόντους (47-49), όμως ένα 6-0 σερί, έδωσε μεγάλη ανάσα στη Ζενίτ με δέκα λεπτά ν’απομένουν για το τέλος του αγώνα.

Το ματς είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά, αφού η πίεση για τη νίκη είχε κάνει την εμφάνισή της. Η Ζενίτ είχε κολλήσει θα λέγαμε στον επιθετικό τομέα κι αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Ισπανοί. Φυσικά το 57-55 δεν εξασφάλιζε τίποτα σε καμία ομάδα και σίγουρα ο νικητής θα κρινόταν στο τέλος. Ο Στάουσκας πάντως ήτα μεγάλη βοήθεια για τους φιλοξενούμενους, ενώ και ο Χένρι με άμυνες και δύσκολα σουτ, έκανε το 61-63 και ξαφνικά το μομέντουμ άλλαξε. Βέβαια εκεί ο Πονίτκα μίλησε στο κρίσιμο σημείο και το 67-65 επανέφερε τις καρδιές των Ρώσων στη θέση τους, όμως τίποτα δεν είχε κριθεί. Τελικά μία λάθος επιλογή του Στάουσκας έκρινε το ματς, αφού η Ζενίτ σκόραρε και το τελικό 72-66 έδωσε τη νίκη στους Ρώσους.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 39-31, 53-49, 72-66