Επιπλέον τέσσερα παιχνίδια θα δίνουν οι ομάδες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κατά πάσα πιθανότητα από το 2024, με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA.

Οι επικεφαλής στα γραφεία που παίρνονται οι αποφάσεις, ετοιμάζονται να δώσουν ακόμα 4 ματς στις ομάδες που θέλουν να κατακτήσουν τον σημαντικότερο τίτλο σε επίπεδο club. Το νέο format δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί καθώς ενδέχεται να γίνει επανασχεδιασμός των ομίλων ή να υπάρξει και δεύτερη φάση με group, όπως στο ξεκίνημα της δεκαετίας των 00’s.

Οπως προκύπτει, πριν βρεθεί η νέα φόρμουλα, θέμα αποτελεί το πως θα χωρέσουν αυτές οι έξτρα υποχρεώσεις στο καλεντάρι και πως θα επηρεάσει τα εγχώρια πρωταθλήματα και κύπελλα. Το σενάριο με τους 4 επιπλέον αγώνες είναι το επικρατέστερο σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, καθώς κάτι τέτοιο θα ικανοποιήσει την επιθυμία της ECA, η οποία είχε ζητήσει αρχικά +10 παιχνίδια.

Την ίδια στιγμή, η UEFA θέλει με αυτό τον τρόπο να ισχυροποιήσει τη θέση της κόντρα στο ενδεχόμενο της δημιουργίας της Super League, μιας διοργάνωσης με βάση το μοντέλο της Euroleague στο μπάσκετ. Επίσης, τους πρηγούμενους μήνες είχε γίνει γνωστό ότι σχεδιάζεται οι ομάδες που φτάνουν στους «4» να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στους ομίλους της επόμενης σεζόν και το σενάριο αυτό είναι αποδεκτό από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές