Σ’ένα ντέρμπι καθηλωτικό από πλευράς σασπένς η Μπαρτσελόνα από την Τουρκία, επικρατώντας της Φενερμπαχτσέ με σκορ 74-80. Για τους Ισπανούς οι Κλαβέρ (17π.) Ντιλέινι (14π.) και Χίγκινς (12π.) ήταν πολύ θετικοί, ενώ για τους Τούρκους ο Κώστας Σλούκας με 14 πόντους, εφτά ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Η Μπαρτσελόνα ήταν ισοπεδωτική στον αμυντικό τομέα, τουλάχιστον στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι μπλαουγκράνα έκλεισαν αποτελεσματικά τους διαδρόμους στους Ντε Κολό, Σλούκα και Ντατόμε, ενώ εξουδετέρωσαν και τον Γιαν Βέσελι με τρία φάουλ (μάλλον βοήθησαν και οι ρέφερι σ’ αυτό). Στην επίθεση οι Ισπανοί έκαναν τ’ απολύτως απαραίτητα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κλαβέρ, που είχε σημειώσει εννέα πόντους.

Το 12-24 βέβαια δεν έλεγε πολλά πράγματα, αφού οι Τούρκοι δεν θα παρατούσαν το ματς εύκολα. Ο Σλούκας άλλαξε όλο το μομέντουμ με μία αψιμαχία με τον Ντιλέινι κι αυτό ξύπνησε τους οπαδούς, αλλά και τους συμπαίκτες του. Στα θετικά βάλτε και την επιστροφή στο παρκέ του Βέσελι και θα κατανοήσετε πως το 28-33 έκανε την Μπάρτσα ν’ αγχωθεί και να καταλάβει, πως άμα θέλει να κερδίσει, πρέπει να παίξει ξύλο. Ο Χίγκινς κράτησε τους “μπλαουγκράνα” μπροστά στο σκορ, ύστερα από 29 λεπτά παιχνιδιού, όμως οι Τούρκοι είχαν επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση του ροζ φύλου.

Η Μπαρτσελόνα παίζοντας μπάσκετ-Πέσιτς, έκανε φοβερό ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο. Ο Ντέιβις με οχτώ πόντους, έδωσε ανάσα στην ομάδα του, ενώ ο Κλαβέρ ήταν απροσπέλαστος στην λαμυνα. Βέβαια οι Ντατόμε και Κάνιτς με σκοτωμένα σουτ, κράτησαν τη Φενέρ κοντά (48-52) και το ντέρμπι καλά κρατούσε. Ο Κλαβέρ όμως και το πιο οργανωμένο μπάσκετ της Μπάρτσα έκαναν το 51-58, αν και η οξυδέρκεια του Σλούκα, κρατούσε τον Ζοτς και όλη τη Φενέρ στο παιχνίδι της νίκης. Το 56-61 δεν άλλαξε πολλά πράγματα και το ντέρμπι καλά κρατούσε.

Οι αλλαγές του Πέσιτς δεν βοήθησαν το μπακόρτ των μπλαουγκράνα, που με σερί 6-0 της Φενέρ, έμειναν πίσω στο σκορ με 62-61. Το ματς είχε μία υφή πιο σκληρή κι αυτό ήταν προς όφελος των Τούρκων, αν και ο Μάλκολμ Ντιλέινι είχε άλλη άποψη. Ο Αμερικανός γκαρντ με πέντε συνεχόμενους πόντους, έδωσε γερή σφαλιάρα στους Τούρκους, που είχαν κολλήσει επιθετικά. Οι Ισπανοί στο τέλος επιβίωσαν από μία μάχη με πολλά ups and downs κι απέδειξαν πως δίκαια θεωρούνται φαβορί της φετινής Εuroleague. Το τελικό 74-80 ήταν δίκαιο και η Μπαρτσελόνα διπλασίασε τις νίκες της απέναντι στη Φενερμπαχτσέ.

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 39-42, 56-61, 74-80