ΠαππάςΛίγο πριν το τζάμπολ του Παναθηναϊκού με την Ζαλγκίρις, ο Ρικ Πιτίνο επέλεξε να αφήσει ξανά εκτός τελικής δωδεκάδας τον Νίκο Παππά, ακολουθώντας την συνταγή του αγώνα με την Μπάγερν.

Οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν το 2/2 στην έδρα τους στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague και να συνεχίσουν σε ρυθμούς εξάδας. Ο κόουτς Πιτίνο, λοιπόν, ακολούθησε κόντρα στους Λιθουανούς τη… συνταγή του αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου.

Αυτό σημαίνει πως στη δωδεκάδα βρίσκεται ο Άντι Ράουτινς, αλλά και όλοι οι ψηλοί (συμπεριλαμβανομένων των Ίαν Βουγιούκα – Μπεν Μπέντιλ), με τον Νίκο Παππά να παραμένει εκτός.

Να σημειώσουμε πως πρόκειται για μια απόφαση, που πάρθηκε για αγωνιστικούς λόγους, καθώς όπως είπε και ο Μάνος Παπαδόπουλος στο «Face2Face» του SDNA: «Ό,τι βλέπετε εσείς, βλέπω και εγώ. Θεωρώ πως είναι κάτι καθαρά αγωνιστικό. Είναι ένα παιδί που είναι και παρεξηγημένο κάποιες φορές. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το παραμικρό. Δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα. Είναι καθαρά αγωνιστικό. Είναι ερώτηση για τον προπονητή. Ο Νίκος έχει περάσει δύο χιαστούς σε τρία χρόνια».

Αναλυτικά οι δωδεκάδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ρικ Πιτίνο): Τόμας, Ράις, Παπαγιάννης, Ράουτινς, Παπαπέτρου, Βουγιούκας, Τζόνσον, Φριντέτ, Καλάθης, Ουάιλι, Μήτογλου, Μπέντιλ.

Ζαλγκίρις (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Ουόκαπ, Ρίβερς, Λεκαβίτσιους, Χέις, Γιανκούνας, Μιλάκνις, Γκέμπεν, Γιοκουμπάιτις, ΛεΝτέι, Λαντέιλ, Γκριγκόνις, Ουλανόβας.