Σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν κατάλληλο για καρδιακούς, η Άλμπα Βερολίνου μετά το μεγάλο διπλό κόντρα στον Ολυμπιακό, συνέχισε το νικηφόρο σερί απέναντι στους «ερυθρόλευκους» του Ερυθρού Αστέρα, φεύγοντας από την Σερβία με το διπλό, μετά από μια παράταση. Τελικό σκορ 85-94.

Μέχρι σήμερα, είχε πανηγυρίσει εκτός έδρας νίκη μόνο στην Ελλάδα. Μία στο ΟΑΚΑ και μία στο Σ.Ε.Φ. την περασμένη Τρίτη. Στο Βελιγράδι όμως, έβγαλε και πάλι σπουδαίο χαρακτήρα και σε μία κατάμεστη «Stark Arena», με τον Ερυθρό Αστέρα να προέρχεται σπουδαίο διπλό επί της Βιλερμπάν, κατάφερε να πάρει το «διπλό» στην παράταση και να παραμένει ζωντανή για τη μάχη των πλέι οφ.

Από την αρχή το παιχνίδι, είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, με αρκετή ένταση και από τους δύο στην άμυνα και με τον Ερυθρό Αστέρα, να κόβει το ρυθμό και τα τρίποντα των Γερμανών, αλλά να μη μπορεί να ξεφύγει (22-21).

Η κατάσταση δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Άλμπα να παίρνει για λίγο το προβάδισμα (33-35), αλλά τους Σέρβους να έχουν τις απαντήσεις, με τον Πάντερ να φτάνει τους 11 πόντους (43-39).

Το σκηνικό στο δεύτερο μέρος άλλαξε, όσον αφορά τα τρίποντα της Άλμπα. Η ομάδα του Ρενέσες, βρήκε ρυθμό έξω από τα 6,75, αρχικά με τον Έρικσον και στη συνέχεια, με τον Σίβα, με τον Ερυθρό Αστέρα, να έχει τις απαντήσεις, είτε με τον Μπάρον, είτε με τον Σίμανιτς, είτε με τον Πάντερ (62-62).

Οι γηπεδούχοι, προσπαθούσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, κρατούσαν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά η Άλμπα είχε πάντα τις απαντήσεις, με τα τρίποντα από Μέισον και Σίβα και μάλιστα, να ξαναπερνάει μπροστά (76-77). Μετά από κακές επιλογές και των δύο με το σκορ στο 77-77, ο Σίκμα έχασε δύο βολές, αλλά ο Νόκο, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και κάρφωσε για το 77-79, με 51 δευτερόλεπτα να απομένουν. Με άλλες δύο βολές του Πάντερ, έγινε το 79-79, αλλά με άστοχα σουτ, κακές επιλογές και από τους δύο, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι, είχαν χάσει το καθαρό τους μυαλό στην επίθεση και η Άλμπα, το εκμεταλλεύτηκε. Με Σίκμα, Χέρμανσον και βολές από τον Νόκο, έκανε το 81-88 και με νέο τρίποντο του Χέρμανσον, διαμορφώθηκε το 83-91, για να τελειώσει το παιχνίδι εκεί, με το σκορ να φτάνει στο 85-94.

Δεκάλεπτα: 22-21, 43-39, 62-62, 79-79 (κ.α.), 85-94