Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στην αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας, όμως στις καθυστερήσεις έχυσε την καρδάρα με το γάλα (2-2), με τους Πολίτες να μην αποφεύγουν τελικά την εντός έδρας γκέλα. Μεγάλη ανατροπή η Γουλβς, 2-3 την Σαουθάμπτον, δεν λέει να… στρίψει η Άρσεναλ…

Σε μια χρονιά στην οποία τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για την Σίτι, πολλά που μπορούν να στραβώσουν, στραβώνουν. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα βρέθηκε να χάνει από την Πάλας και παρότι έκανε το comeback μέσα σε λίγα λεπτά προς το τέλος με δύο γκολ του Αγουέρο, είδε την εστία της να παραβιάζεται στο 90′ με αυτογκόλ και παραχώρησε ισοπαλία. Με το 2-2 οι Πολίτες είναι στο -13 με δύο ματς περισσότερα από την Λίβερπουλ και έδωσαν την ευκαιρία στην Λέστερ να τους προσπεράσει και πάλι.

Στο 39′ με κεφαλιά ο Τούρκος επιθετικός, Τσενκ Τοσούν, έκανε το 0-1 και στην επανάληψη η Σίτι έπαιξε μονότερμα. Οπως συμβαίνει συστηματικά όταν βρίσκει απέναντί της κλειστή άμυνα, η Σίτι βομβάρδισε με πολλές σέντρες και υψωμένες μπάλες την περιοχή των γηπεδούχων και στο τέλος κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Στο 82′ από την μπαλιά του Γκαμπριέλ Ζεσούς ο Αγουέρο έκανε το 1-1 με προβολή και πέντε λεπτά μετά, με τρομερή σκαστή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μεντί, έκανε το 2-1 το οποίο όμως δεν έμεινε μέχρι το τέλος. Στο 90′ ο Ζαχά έκλεψε στα αριστερά, έκανε την κούρσα και στο γύρισμα ο Φερναντίνιο έβαλε αυτογκόλ για το τελικό 2-2.

Τρελή ανατροπή και 6άδα η Γουλβς

Η Σαουθάμπτον προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο της Γουλβς με γκολ των Μπέντναρεκ και Λονγκ και έδειχνε έτοιμη για την 6η νίκη της στα 7 τελευταία ματς, όμως στην επανάληψη η Γουλβς έκανε απίστευτη ανατροπή. Ο Πέδρο Νέτο μείωσε σε 2-1 έπειτα από την ασίστ του Αντάμα Τραορέ και ο Ραούλ Χιμένες ισοφάρισε από τη βούλα μετά το μαρκάρισμα των Στέφενς και Μπέντναρεκ στον Γιόνι Κάστρο (2-2). Ο Μεξικάνος επιθετικός ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 2-3 στο 76′ ύστερα από μία ακόμα εξαιρετική προσπάθεια του Τραορέ.

Όρθια η Εβερτον του Αντσελότι

Ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν πέτυχε το 11ο γκολ του στη σεζόν και η Εβερτον του Κάρλο Αντσελότι απέφυγε την ήττα στην έδρα της Γουέστ Χαμ (1-1). Σε ένα ματς πριν την έναρξη του οποίου εκατοντάδες fans των Hammers διαμαρτυρήθηκαν για το πως διοικείται ο σύλλογος, ο Ιντρίσα Ντιόπ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά το φάουλ του Σνόντγκρας (40′), όμως το 1-0 δεν έμεινε για πολύ καθώς ο Κάλβερτ-Λιούιν με κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 1-1 μετά την επαφή του Χόλγκεϊτ στο κόρνερ του Λούκας Ντίν. Η Εβερτον είναι πλέον 11ή, ενώ η Γουέστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόγιες, 17η.

Δεν έχει μαγικό ραβδί ο Αρτέτα

Η Άρσεναλ απέτυχε να κρατήσει για μία ακόμα φορά το μηδέν και με την 11η ισοπαλία της σε 23 αγωνιστικές (1-1 με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) υποχώρησε στην 10η θέση!

Ο Μίκελ Αρτέτα δεν είναι θαυματοποιός δεν μπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά των παικτών του και να γιατρέψει τις αδυναμίες της. Η Άρσεναλ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν πίσω απέναντι σε κανέναν, δεν έχει την ψυχολογία να κερδίσει κανέναν.

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, παρότι έφερε το παιχνίδι με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκεί που ήθελε, πάλι έφυγε με την ισοπαλία από το γήπεδο, την 11η σε 23 αγωνιστικές.