Η Νιουκάστλ άφησε… στήλη άλατος την Τσέλσι, με τον Χέιντεν να σκοράρει δευτερόλεπτα πριν από την λήξη της αναμέτρησης (1-0) και να οδηγεί τις “καρακάξες” στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Τσέλσι ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο «St. James Park», ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της και η Νιουκάστλ, με σκόρερ τον Χέιντεν στο 94ο λεπτό πήρε μεγάλη εντός έδρας νίκη μετά από τέσσερα άσχημα αποτελέσματα.

Στο 34ο λεπτό ο Έιμπραχαμ μπήκε μέσα στην περιοχή και έσκαψε την μπάλα πάνω από τον Ντουμπράφκα όμως αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Νιουκάστλ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Σλοβάκος τερματοφύλακας είπε εκπληκτικά «όχι» στον Καντέ και κράτησε το μηδέν στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η κατάσταση ήταν η ίδια με τους «μπλε» να πιέζουν ασφυκτικά την Νιουκάστλ και να έχουν καλές ευκαιρίες όμως ήταν άστοχοι. Ο Άγγλος επιθετικός της Τσέλσι μάλιστα είχε την καλύτερη στιγμή όταν μετά από εξαιρετική πάσα βγήκε απέναντι από τον Ντουμπράφκα ωστόσο έκανε κακό τελείωμα.

Στην πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία στο παιχνίδι η Νιουκάστλ σκόραρε όταν, ο Μαξιμίν με ωραία σέντρα βρήκε τον Χέιντεν που κέρδισε στον αέρα δύο αμυντικούς της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ και έγραψε το 1-0 για τις «καρακάξες». Έτσι η ομάδα του Στιβ Μπρους βρίσκεται πλέον στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού ενώ, η Τσέλσι με παιχνίδι λιγότερο έμεινε στο +5 από την 5η Γιουνάιτεντ.