Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θεωρεί ότι έρχεται η ώρα των νέων, αλλά θεωρεί ότι χρειάζονται περισσότερες εμπειρίες για να φτάσουν στην κατάκτηση Grand Slam τίτλου.

«Πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο», είπε ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο, που κάνει αύριο πρεμιέρα στο Australian Open. «Είναι φανερό. Ο Μεντβέντεφ έδωσε φοβερή μάχη με τον Ράφα στο περσινό US Open. Ο Τσιτσιπάς έπαιξε στα ημιτελικά πέρυσι εδώ. Ο Τιμ δύο φορές στον τελικό του Γαλλικού Όπεν. Είναι πολύ πολύ κοντά. Κυριολεκτικά, ένα σετ μακριά. Στο κοντινό μέλλον, νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Θα γίνει, είναι αναπόφευκτο. Τι τους λείπει; Δε νομίζω να τους λείπει κάτι μεγάλο, για να είμαι ειλικρινής. Νομίζω ότι έχουν πολύ δυνατό παιχνίδι που απαιτεί ικανότητες τις οποίες έχουν».

Και συνέχισε: «Για να κερδίσουν, όμως, Grand Slam πρέπει να είναι σταθερά σε τοπ επίπεδο για πολλά χρόνια. Χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσει κανείς αυτή την πνευματική και συναισθηματική ωριμότητα και εμπειρία για να καταλάβει τις ίδιες του τις ικανότητες, να παλέψει με τους φόβους του. Ο Ράφα, ο Ρότζερ κι εγώ λόγω των τελευταίων 10-15 ετών, ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση. Και αυτό μας δίνει το αβαντάζ».

«Καμπανάκι», λοιπόν, από τον 32χρονο Σέρβο. «Είναι πολύ κοντά. Δεν είναι όσο μακριά ήταν κάποια χρόνια πριν. Είναι σίγουρα πεινασμένοι. Μας δυσκολεύουν, μας χτυπούν την πόρτα».

O Nόλε, υπερασπιστής του τίτλου, παίζει αύριο περίπου στις 12 το μεσημέρι με τον Γερμανό Γιαν Λέναρντ Στρουφ.