Μετά από ένα φανταστικό τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών προκρίθηκε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ισχυρή Κροατία για μια θέση που οδηγεί στα μετάλλια…

Η «γαλανόλευκη» ήταν πολύ κακή στον παίκτη παραπάνω στα πρώτα οκτώ λεπτά. Οι Έλληνες διεθνείς ήταν βιαστικοί στην τελική προσπάθεια και κάπως έτσι η Ελλάδα δεν κατάφερε να βρει γκολ στον παίκτη παραπάνω ούτε στο πρώτο ούτε στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Η Εθνική στάθηκε όρθια χάρη στα γκολ του Γενηδουνιά. Με τρία σερί τέρματα του περιφερειακού του Ολυμπιακού η Ελλάδα κατάφερε να διατηρήσει την επαφή με το σκορ όταν οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν με 4-1 έχοντας εντυπωσιακό ξεκίνημα.

Η Ελλάδα έδωσε τις δικές της απαντήσεις στο τρίτο οκτάλεπτο. Με επιμέρους σκορ 6-0 η Εθνική μας έφτασε στο 10-5 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Η Ελλάδα ήταν καταιγιστική και στο τέταρτο οκτάλεπτο δίνοντας τελικά διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της. Η Εθνική μας είχε πρώτο σκόρερ τον Γενηδουνιά με έξι τέρματα, ενώ από δύο σημείωσαν Παπαναστασίου, Γούνας και Καπότσης.

Η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει στην Κροατία στον προημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 21:30 ώρα Ελλάδος.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 7-12

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 0-6, 2-4

Ρουμανία (Κεχαγιάς): Τιτς, Ράντου 1, Νέγκρεαν 2, Γκεόργκε 1, Αντίπα, Πριοτεάσα 1, Γκεοργκέσκου 1, Φουλέα, Γκερκελίφι, Άντα 1, Γκίμπαν, Βάντσικ, Αμπρουντάν

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 6, Σκουμπάκης, Καπότσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης