Ο Θοδωρής Βλάχος δεν έψαξε δικαιολογίες και μίλησε για την ανωτερότητα της Κροατίας, που έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ και ανέφερε ότι μόνο να “κλέψει” τη νίκη μπορεί η Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η Κροατία είναι σίγουρα το φαβορί του αγώνα, αν πει κάποιος το αντίθετο, θα είναι ψέμα. Είναι μία ομάδα που έχει κερδίσει τα πάντα στο άθλημά μας, εκτός από το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Οπωσδήποτε είναι πολύ πιο επιτυχημένη από την Εθνική μας, στις μεγάλες διοργανώσεις. Διαθέτει πολύ γεμάτο ρόστερ, με παίκτες που κι εμείς τους φέρνουμε στην Ελλάδα για να κάνουν τη διαφορά. Ωστόσο ας μην ξεγράφει κανείς τα δικά μας “θέλω”. Ηρθαμε εδώ για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο, αν αποκλείσουμε τους Κροάτες, θα είναι ένας θρίαμβος για το ελληνικό πόλο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επικεντρωθούμε στο μεγάλο μας στόχο για φέτος, που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο», τόνισε.

Για την τακτική που θα ακολουθήσει στον αυριανό αγώνα: «Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολλά πράγματα. Η Κροατία έχει δύο πολύ καλούς φουνταριστούς, δύο πολύ καλά αριστερά χέρια, διαθέτει καλό τερματοφύλακα. Δεν έχει κάποια εμφανή αδυναμία. Εμείς πρέπει να τη βάλουμε στο δικό μας ρυθμό, να αντέξουμε στην πίεση και να μη φάμε εύκολα γκολ. Το παιχνίδι μπορούμε μόνο να το κλέψουμε και όχι να το κερδίσουμε στα ίσια».

Για την τρομερή απόδοση του Κωνσταντίνου Γενηδουνιά στο ματς με την Ρουμανία: «Σίγουρα ο Ντίνος μας βοήθησε πολύ να “ξεκολλήσουμε” στο σκορ και να πάρουμε το προβάδισμα. Του αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και στον Βλαχόπουλο που ήταν ο κορυφαίος κόντρα στη Γαλλία. Από κει και πέρα, όμως, και η άμυνά μας έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Χρειάζεται δράση και αντίδραση. Το βέβαιο είναι ότι απέναντι στην Κροατία, θα χρειαστούμε τουλάχιστον τέσσερις παίκτες με πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης για να κάνουμε τη ζημιά».